Stațiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pe fondul îngrijorărilor legate de Covid

Stațiunile de schi din nordul Italiei se redeschid pentru sezonul de iarnă după închideri prelungite din cauza pandemiei de Covid-19, deși o creștere recentă a numărului de infecții stârnește îngrijorare cu privire la posibile noi restricții.

Președintele consorțiului Skirama, care reunește mai multe stațiuni din regiunea Trentino-Alto Adige, Fabio Sacco, a declarat că a așteptat redeschiderea încă din luna martie a anului trecut, când Italia a impus carantina.

„Este un moment cu adevărat emoționant”, a declarat Fabio Sacco, pentru Reuters.

Italia a înregistrat o creștere a numărului de cazuri zilnice în ultimele săptămâni, în special în unele zone nordice, unde se află multe pârtii de schi.

„Există o oarecare incertitudine și teamă din cauza înrăutățirii situației, dar stațiunile sunt pregătite să facă față diferitelor scenarii”, a mai declarat Sacco.

Pentru a avea acces la teleschiuri este nevoie de certificatul verde care arată dacă o persoană a terminat ciclul de vaccinare, dacă a fost recent testată negativ sau dacă s-a vindecat de boală, dar și de măști de protecție și reguli de distanțare socială.

Sezonul de schi în zona Vialattea, care include mai multe stațiuni, inclusiv Sestriere, se va deschide în 4 decembrie. Detalii, aici.

Austria, una dintre destinațiile de schi preferate ale românilor, va intra de luni în lockdown total. Călătoriile turistice nu mai sunt posibile. Detalii, aici.

Unii turiști români care aveau programată vacanța de 1 Decembrie în Austria sunt acum nevoiți fie să își anuleze concediile, fie să accepte relocarea în Italia. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: sestriere.it

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *