S-a deschis sezonul de schi în Alpii francezi

Stațiunile montane din Franța încep să se deschidă pentru prima dată de când pandemia de Covid a anulat sezonul trecut. Val Thorens, cea mai înaltă stațiune de sporturi de iarnă din Europa, situată la 2.300 de metri în Alpii francezi, a permis sâmbătă schiorilor să se întoarcă pe teleschiuri și pârtii.

Aproximativ 10.000 de oameni au ajuns sâmbătă în Val Thorens, potrivit presei locale citate de france24.com. Vremea a fost favorabilă, iar zăpada numai bună pentru schi.

„Uimitor, suntem primii. E puțin frig, dar o să fim bine”, a spus un schior care a testat pârtiile cu un grup de prieteni.

„Suntem atât de fericiți să putem reporni teleschiurile și să ne întoarcem la muncă 100%”, a declarat Emmanuel Laissus, membru al patrulei de schi din Val Thorens.

Franța este pe locul trei în lume în ceea ce privește popularitatea domeniilor schiabile, după Statele Unite și Austria, notează jurnaliștii francezi.

„Anul acesta va fi important pentru noi, chiar crucial”, a spus Olivier Simonin, responsabil cu teleschiurile din Val d’Isere, domeniu care urmează să se deschidă sâmbăta viitoare.

„Viitorul nostru este în joc și nu ne putem imagina că nu avem un sezon de iarnă, așa că am făcut tot posibilul pentru a ne asigura că vom avea unul”, a spus el pentru AFP, preluat de France 24.

Iarna trecută, schiul alpin a fost aproape imposibil în Franța, deoarece teleschiurile au fost închise pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Schiorii trebuie să poarte măști de protecție în zonele unde se formează cozi și în instalațiile de transport pe cablu. Guvernul a avertizat însă că ar putea înăspri regulile, în special prin introducerea certificatului verde, dacă numărul de cazuri de Covid va crește.

Certificatul verde, care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea negativă, este necesar în restaurante, cafenele și multe alte locații culturale din Franța.

Austria, destinația preferată de schi a românilor, a intrat de luni în lockdown total, iar călătoriile în scop turistic nu mai sunt permise. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Val Thorens

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *