Salvamont România, acceptat în Organizația internațională de salvări de urgență cu ajutorul dronelor

Salvamont România a fost acceptat săptămâna trecută în IEDO, Organizația internațională de salvări de urgență cu ajutorul dronelor.

România, prin serviciul Salvamont, a fost acceptată săptămâna trecută să facă parte dintre cele 50 de țări din lume membre ale IEDO, Organizația internațională de salvări de urgență cu ajutorul dronelor.

„Un mare pas înainte pentru salvarea montană din România, structurile Salvamont având acum posibilitatea să fie în legătură cu specialiști în acest tip de intervenții de căutare-salvare cu ajutorul dronelor”, spun salvamontiștii.

Aceștia amintesc că Salvamont România este singura instituție din țară membră de gradul A, cel mai înalt, în cele două mari structuri profesionale internaționale: CISA IKAR – Comitetul Internațional de Salvare Alpină și FIPS – Federația Internațională a Salvatorilor pe domeniile de Schi.

Salvamontiștii români au folosit drone pentru căutarea mai multor turiști. Cea mai recentă acțiune cu drone a avut loc sâmbătă pentru căutarea unei persoane dispăute în Parâng. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *