Patric Iluț, la un pas de calificarea la Olimpiada de tineret din Finlanda din 2022

Patric Iluț, supranumit The Flying Boy, este la un pas de calificarea la Olimpiada de iarnă pentru tineret din Finlanda, programată în martie 2022. „Ar fi ceva spectaculos, m-ar face foarte fericit”, a spus tânărul de 13 ani, la emisiunea Ski Live, un proiect al publicației Ski&Outdoor Magazine, la care a participat împreună cu tatăl său, Bogdan Iluț.

Vasile Cipcigan (V.C.): Patric Iluț este liderul clasamentului FIS mondial la două discipline din snowboad: slopestyle și Big Air, la categoria lui de vârstă, și vicecampion european la snowboard cross. Asta e în trecut, dar ce face acum? Începe sezonul cu targeturi foarte precise, să fie în primii trei din lume la cele trei discipline și, bineînțeles, calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă pentru tineret din Finlanda, în martie 2022. Bogdan, cum ți se pare calificarea la Olimpiadă pentru Patric?

Bogdan Iluț (B.I.): Mi se pare o chestia fantastică, dar realizabilă. Depindem foarte mult de condițiile de afară, e lockdown, teoretic trebuia să fim la antenamente în Austria, nu ne-a reușit. În decembrie aveam primul concurs, în Austria, nu putem merge, așteptăm. Dar avem niște competiții în decembrie în Croația, unde și anul acesta, în ianuarie, Patric a făcut foarte bine, a luat patru medalii de aur. Sper și acolo să repetăm, iar teoretic are nevoie de două medalii de aur ca să mergem la Olimpiada de tineret, care e în Finlanda. Adică eu zic că șansele sunt foarte mari, să reușim să ajungem numai la contesturi, în condițiile astea și să reușim să ne antrenăm un pic.

V.C.: Patric, ce aștepți de la această iarnă?

Patric Iluț (P.I.): Primul concurs ar fi în decembrie, la sfârșit, la Platak, Croația, acolo chiar aș vrea să câștig. Cele mai mai realizări care vreau să-mi iasă anul acesta ar fi să fiu în primii 3 la World Rookie Tour, campionatul mondial de snowboad și să mă calific la Olimpiada de tineret, ar fi ceva spectaculos, m-ar face foarte fericit.

V.C.: Bogdan, care sunt șansele pentru Olimpiada de tineret?

B.I.: Destul de mari. Ne trebuie două podiumuri ca să prindă Olimpiada din martie din Finlanda, pe care sper să le rezolvăm anul acesta în decembrie. Sunt trei concursuri în Croația, dacă ne mișcăm ca anul acesta în ianuarie, adică să ia aur la toate, deja știm de revelion că suntem sută la sută calificați. Anul acesta putem afla, dacă se aliniază planetele cum trebuie. Dacă nu, oricum mai sunt șanse, în ianuarie, februarie sunt foarte multe competiții.

Patric a încheiat în acest an sezonul la skateboarding pe poziția a doua în clasamentul mondial la categoria sub 16 ani și pe locul 6 la general, obținând 55,32 de puncte, care îi asigură calificarea la Olimpiada de vară pentru tineret din Dakar.

Interviul integral acordat de Patric și Bogdan Iluț lui Vasile Cipcigan, la Ski Live, poate fi urmărit aici.

Interviu realizat de Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *