Italia și Slovacia, două destinații de schi ale românilor, au anunțat noi restricții

, Image: 511661100, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergey Drozd / Alamy / Alamy / Profimedia

Italia și Slovacia, două dintre destinațiile de schi ale românilor, au anunțat noi restricții. Slovacia intră de joi în lockdown pentru două săptămâni, în timp ce în Italia au fost înăsprite restricțiile penru persoanele nevaccinate.

Autoritățile din Slovacia au declarat o stare de urgență de 90 de zile și un lockdown de două săptămâni, în urma unei creșteri a cazurilor de Covid-19.

Potrivit Euronews, măsurile adoptate, care includ închiderea tuturor magazinelor neesențiale, precum și a barurilor și restaurantelor, sunt menite să ajute sistemul de sănătate aflat în dificultate.

Decizia a fost luată după ce președintele Zuzana Čaputová s-a adresat națiunii, marți, spunând că „Slovacia pierde lupta împotriva Covid”.

În timpul lockdownului, oamenilor li se va permite să-și părăsească locuințele numai din motive bine întemeiate, cum ar fi cumpărăturile, munca și școala sau să se vaccineze.

Cei nevaccinați vor fi obligați să facă un test sau o dovadă că au avut Covid pentru a putea merge la muncă.

Guvernul italian a decis, miercuri, să excludă persoanele nevaccinate de la anumite activități de agrement, în încercarea de a controla creșterea infecțiilor cu coronavirus și de a evita un blocaj economic.

Astfel, începând cu 6 decembrie, doar persoanele cu dovada vaccinării sau că s-au vindecat de Covid-19 pot merge în restaurante, la film sau pot participa la evenimente sportive. Un rezultat negativ al unui test pentru Covid nu mai este acceptat.

De asemenea, în transportul public, pasagerii trebuie să poarte o mască FFP2 sau echivalentă.

Austria a intrat de luni în lockdown total, iar călătoriile în scop turistic nu mai sunt permise. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *