Certificatul verde este obligatoriu pentru teleschiuri în Franța. Este o decizie luată de autorități, care au înăsprit regulile în timp ce luptă cu cel de-al cincilea val al pandemiei.
Ministrul francez al sănătății a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute o serie de modificări ale restricțiilor, menite să prevină alte blocaje în timp ce Franța se luptă cu al cincilea val al pandemiei, informează thelocal.fr.
Printre modificări se numără administrarea rapelului la toate categoriile de persoane sau înăsprirea regulilor privind purtarea măștilor.
O schimbare vizează direct stațiunile de schi: permisul de sănătate va fi necesar pentru accesul la teleschi.
Decizia nu este o surpriză, întrucât atunci când a anunțat regulile pentru stațiunile de schi la începutul iernii, premierul Jean Castex a spus că permisul de sănătate va fi introdus dacă rata de incidență va depăși 200 de cazuri la 100.000 de persoane, ceea ce s-a întâmplat acum.
Certificatul este deja necesar în multe locuri, inclusiv în baruri, cafenele, restaurante, locuri turistice, centre de agrement și în timpul călătoriilor cu trenul pe distanțe lungi.
Permisul de sănătate face dovada vaccinării complete, recuperării după trecerea prin boală sau a testării recente pentru Covid. Testele erau valabile 72 de ore, dar acum sunt valabile doar pentru 24 de ore.
Permisul de sănătate este necesar pentru orice persoană cu vârsta de peste 12 ani.
Stațiunile montane din Franța au început să se deschidă pentru prima dată de când pandemia de Covid a anulat sezonul trecut. Val Thorens, cea mai înaltă stațiune de sporturi de iarnă din Europa, situată la 2.300 de metri în Alpii francezi, a permis în urmă cu o săptămână schiorilor să se întoarcă pe teleschiuri și pârtii. Detalii, aici.
Scris de: Călin Pop
Foto: Facebook/Val Thorens
Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.
Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.
Susțin Ski&Outdoor Magazine