Cum a fost în weekend la Straja. Domeniul schiabil a fost deschis la 70% din capacitate

Sute de turiști s-au bucurat în weekend pe pârtiile de la Straja. Domeniul schiabil a funcționat la 70% din capacitate, iar administratorii așteaptă vreme favorabilă pentru a deschide și celelalte pârtii.

După ce săptămâna trecută au fost două zile cu ninsoare abundentă, iar administratorii au pus în funcțiune noaptea și tunurile de zăpadă artificială, sute de turiști s-au bucurat în weekend pe pârtiile de la Straja, în județul Hunedoara.

Conform administratorilor, domeniul schiabil a funcționat la 70% din capacitate. Astfel, au fost deschise pârtia Alfa deservită de telescaunul de 4 locuri, pârtia Mutu deservită de telescaunul 2 și teleschiul 5, dar și telescaunul 2 Canal.

Pârtiile Canal 1 și Canal 2 rămân închise, iar decizia a fost luată pentru că administratorii își doresc să le deschidă doar atunci când este „optim și safe”.

„Sâmbătă am fost asaltați de turiști de parcă a fost mijlocul sezonului sau cel puțin perioada sărbătorilor. Turiștii s-au bucurat de schi 12 ore având în vedere faptul că a funcționat și nocturna pe pârtia Constantinescu deservită de telescaun. Cei care nu au luat parte la nocturnă, au luat parte cu siguranță la distracție la apres-ski”, a declarat, pentru Ski&Outdoor Magazine, Andrei Bunzac, reprezentant al administratorilor.

Duminică, însă, a plouat timp de câteva ore, dar tunurile de zăpadă artificială au fost puse în funcțiune, astfel că se schiază în condiții optime la Straja.

Conform administratorilor, stațiunea va rămâne deschisă până în mai.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine