Telegondola și Pârtia Olimpică din Borșa, inaugurate în 20 decembrie

Noua telegondolă de peste 2,5 kilometri lungime și Pârtia Olimpică din Borșa, județul Maramureș, vor fi inaugurate în 20 decembrie.

Potrivit Primăriei orașului Borșa, inaugurarea va avea loc în 20 decembrie, între orele 15.00 și 22.00, și va cuprinde un foc de artificii, un show de lasere, muzică, dar și o coborâre cu torțe.

„Avem deosebita plăcere de a vă invita la Inaugurarea Telegondolei și Pârtiei Olimpice, ce va avea loc în Stațiunea Turistică Borșa, în data de 20 Decembrie 2021”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Borșa.

Telegondola care va lega complexul turistic din Borșa de pârtia olimpică de schi a fost deja testată. Aceasta are 2.650 de metri lungime și o capacitate de 1.800 de persoane pe oră.

În total, vor fi 54 de gondole de 8 persoane, iar timpul de urcare, cu tot cu oprire la stația intermediară, va fi de 7 minute.

Telegondola urma să fie pusă în funcțiune în jurul datei de 1 decembrie, dar, din cauza vremii nefavorabile, inaugurarea a fost amânată. Detalii despre investițiile de la Borșa, aici.

Tunurile și mașinile de bătut zăpada au fost pregătite pe Pârtia Olimpică de la Borșa încă din luna noiembrie. Tot atunci s-au făcut și ultimele reglaje la instalația de nocturnă. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine