Încep înscrierile pentru Cupa Dan Căpitan la schi alpin

Copiii cu vârste sub 12 ani sunt așteptați să se înscrie la Cupa Dan Căpitan, competiție din cadrul Mini Cupei României la schi alpin, care va avea loc în perioada 2-3 martie 2024, la Buscat.

Potrivit organizatorilor, sportivii vor concura în două probe de slalom uriaș pe pârtia roșie, unde vor fi montate între 17 și 20 de porți. Câștigătorii fiecărei zile vor fi premiați.

Înscrierile se pot face până în 29 februarie 2024, la ora 20.00.

Organizatorii anunță că pot participa la întreceri și sportivii amatori, alături de cei legitimați la cluburile de performanță, în funcție de categoriile de vârstă acceptate în concurs, respectiv U8 (născuți în 2017 sau mai târziu), U10 (2015 – 2016), U12 (2013 – 2014), atât fete cât și băieți. În plus, organizatorii anunță că acceptă și o grupă specială HC – pentru cei născuți în 2012.

Pentru al doilea an consecutiv, Cupa Dan Căpitan se va desfășura pe pârtiile de la Buscat și acest lucru ne bucură nespus. Avem o pârtie dedicată concursului și cele mai bune condiții pentru o astfel de competiție”, spune Iancu Șerbănescu, fost membru al Lotului Național de Schi al României și organizator al evenimentului.

Mini Cupa României la schi este un proiect desfășurat sub egida Federației Române de Schi-Biatlon și a început în urmă cu patru ani, în cadrul programului „Construim, împreună pentru viitor”. Prin acest program se dorește atragerea către schi a cât mai multor copii și tineri.

Despre Dan Căpitan

Dan Căpitan este o emblemă a schiului românesc, multiplu campion național, cu o carieră sportivă de aproape trei decenii. Timp de 14 ani, a fost antrenorul lotului național de copii al României. La începutul anilor 1990, cei zece sportivi antrenați de el erau mereu pe podiumuri la competiții, ducând Clujul în topul deținătorilor de medalii din România.

„Chiar faptul că Dan Căpitan a fost antrenorul lotului național este dovada performanței pe care o făcea cu sportivii lui: selecționerul era stabilit în funcție de numărul de medalii câștigate cu echipa sa. Mă bucură să văd tot mai multe academii de schi care fac antrenamente și perfecționează tehnica tinerilor schiori pe pârtiile din Cluj. Cupa <Dan Căpitan> este cel mai bun prilej de a evalua stadiul tehnic al sportivilor, dar și rezultatele antrenorilor”, a adăugat Iancu Șerbănescu.

Scris de: Călin Pop

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine