Două noi pârtii, de peste 4 kilometri lungime, deschise de miercuri la Sinaia

Două noi pârtii, Lăptici 3 și Genune, în lungime de peste 4 kilometri, au fost deschise miercuri la Sinaia.

De miercuri, la Sinaia se poate schia pe pârtia Lăptici 3, de 2 kilometri, și pe pârtia Genune, de 2,2 kilometri, ambele nou amenajate în acest sezon. Ambele sunt pârtii roșii.

„Genune este o pârtie roșie care pleacă de pe Vârful Furnica cu direcția Piatra Arsă, începe cu o coborâre destul de abruptă a Vârfului Furnica, apoi continuă ca un fel de traseu de croazieră și ajunge la îmbarcare teleschi Călugărul. Lăptici 3 este paralelă cu pârtia Lăptici 2 până când se desprinde din ea, și are o secțiune mai dificilă, apoi se unește cu Genune și împreună ajung la teleschi Călugărul”, a explicat, pentru Ski&Outdoor Magazine, Maria Floricică, directorul general al societății Transport Urban Sinaia, care administrează și domeniul schiabil.

Lăptici 3 și Genune se adaugă altor trei pârtii noi deschise în acest sezon, deservite direct de noul teleschi Călăgărul. Detalii, aici.

Maria Floricică a spus că inaugurarea noului teleschi a făcut posibilă deschiderea unei porțiuni de munte care nu era până acum accesibilă, partea dinspre Piatra Arsă.

La Sinaia, a fost deschisă marți și Pârtia Nouă, cu zăpadă artificială în proporție de 90%. Aceasta este deservită de Gondola Sinaia și are 2 kilometri lungime.

Noile pârtii deschise în acest sezon completează domeniul schiabil de altitudine din Sinaia cu aproximativ 7 kilometri de pârtii. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine