Proiectul prin care oamenii cu dizabilități sunt învățați să schieze, premiat la Gala Muntelui

Proiectul asociației Caiac Smile „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” este câștigătorul premiului pentru implicare socială din cadrul Galei Muntelui.

Asociația Caiac Smile va primi, sâmbătă, pentru al doilea an consecutiv, premiul pentru implicare socială în cadrul celei de-a 7-a ediții a Galei Muntelui, care va avea loc la Bușteni.

Distincția este acordată pentru proiectul „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze” și va fi urmată de demonstrații de coborâri pe monoschiurile special adaptate pentru persoanele cu dizabilități locomotorii și nu numai.

Proiectul ajunge astfel pe Valea Prahovei: Cheile Grădiștei pe 24 și 25 februarie, între 11.00 și 15.00, Kalinderu din Bușteni pe 26 februarie, între 11.00 și 15.00, și Clăbucet din Predeal pe 27 februarie, între 11.00 și 15.00.

Cele trei destinații ale voluntarilor și monitorilor asociației vin după alte patru acțiuni pe pârtiile din Vatra Dornei, Cluj și Poiana Brașov și Cavnic. Până acum, peste 250 de persoane cu dizabilități au alunecat pe zăpadă folosind monoschiurile aduse de ei. Numărul a crescut de la o pârtie la alta, recordul fiind atins la Cavnic, weekendul trecut, cu aproximativ 100 de beneficiari cu dizabilități.

Fiecare eveniment ne educă și ne arată câtă nevoie au avut ei de acest proiect, de bucuria de a ajunge pe pârtie, de a avea ceva asemănător cu schiurile accesibilizat pentru ei. Când am avut ideea acestui proiect nu m-am gândit, recunosc, că va avea un impact atât de mare asupra lor și asupra noastră, a celor din jur”, a declarat Ionuț Stancovici, președintele Asociației Caiac SMile.

Scopul proiectului este ca monoschiuriurile pentru persoanele cu dizabilități locomotorii să ajungă pe cel puțin 10 pârtii din România.

Până în prezent, asociația Caiac SMile a reușit deja să achiziționeze 13 scaune, sponsorizate integral de companii și fundații.

Gala Muntelui 2022, eveniment organizat de Alpin Film Festival, Ski&Outdoor Magazine și Clubul Alpin Român, va avea loc sâmbătă, de la ora 11.00, pe pârtia Kalinderu din Bușteni. Detalii, aici.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine