Unde se schiază în weekendul 1-3 aprilie

Chiar dacă primăvara și-a intrat bine în drepturi, în multe zone de munte din țară găsim zăpadă numai bună de schi.

Weekendul acesta, pârtiile din Poiana Brașov vor fi deschise până la ora 18.00. Primarul Braşovului a anunţat că sezonul de schi va fi prelungit cel puţin până în 17 aprilie și că pârtiile,  măcar cele din partea superioară, vor fi deschise şi în vacanţa copiilor.

La Predeal se schiază pe toate pârtiile. Instalațiile funcționează zilnic, între orele 08.30-16.30. ”Zăpada este numai bună pentru schi dimineața, după-masa este mai moale, dar condițiile de schi sunt bune. Îi așteptăm cu drag, în weekend, pe toți cei care vor să se mai bucure de iarnă”, au anunțat administratorii pârtiilor.

La Sinaia, momentan sunt amenajate și deschise pârtiile Lăptici 1, Lăptici 2, Lăptici 3, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Valea Soarelui 3, Varianta, Călugărul 1, Călugărul 2, Călugărul 3, Valea Dorului 1 și Începători, deservită de banda de la Cota 2000. Sunt închise pârtiile Genune, Valea Dorului 2, Drumul de vară și Pârtia Nouă. Funcționarea instalațiilor depinde de condițiile de vreme și de vânt. Pe Domeniul Schiabil Transalpina-Voineasa se va putea schia vineri, sâmbătă și duminică, între orele 09.00-17.00. Și aici, vântul puternic ar putea afecta funcționarea instalațiilor.

Straja

Condiții bune de schi în weekend găsim și la Straja și Parâng. Pe Domeniul Schiabil Șureanu, sunt deschise momentan doar pârtiile deservite de teleschiul Curmătura (pârtiile C). În weekend însă, în funcție de condițiile meteo și de numărul de turiști, vor fi puse în funcțiune toate cele 3 linii de ridicare.

Se poate schia în weekend, sâmbătă și duminică, și la SuperSki Cavnic, în județul Maramureș, precum și la Prislop.

La Mădărași, în județul Hargita, sunt încă condiții minunate de schi, iar sâmbătă acolo va avea loc competiția Bagolykő Kupa (08.00-16.00).

Prislop
Prislop

La Buscat Resort – Băișoara, în județul Cluj, pârtiile se vor redeschide vineri, dacă condițiile meteo vor fi favorabile. Se va putea schia în weekend și la Pârtiile Mărișel, după următorul program: Vineri – telescaun 10:00-17:00, teleschi 10:00-19:00, Sâmbătă și Duminică: telescaun 9:00-17:00, teleschi 9:00-19:00.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine