Sofia Goggia câștigă coborârea de la St. Moritz. Ania Caill, la 5 secunde de lider

Sofia Goggia a câștigat sâmbătă coborârea de la St. Moritz, după ce cu o zi înainte s-a accidentat la mână. Ania Caill a terminat la 5 secunde de lider.

Italianca Elena Curtoni a câştigat vineri prima probă feminină de coborâre de la St Moritz, în Elveţia. Ea a fost înregistrată cu timpul de 1:09.40, devansând-o cu 29 de sutimi de secundă pe Sofia Goggia, care s-a accidentat la mâna stângă la începutul cursei.

Pe poziţia a treia s-a clasat schioarea elveţiană Corinne Suter, la 73 de sutimi.

Reprezentanta României, Ania Monica Caill, nu a mai luat startul în coborârea de vineri.

La douăzeci și patru de ore după ce s-a accidentat la mână, italianca Sofia Goggia s-a întors pe prima treaptă a podiumului Cupei Mondiale de coborâre.

„Ieri era ruptă, astăzi era deja reparată”, a declarat Goggia după ce a câștigat sâmbătă a treia sa cursă de coborâre a sezonului la St. Moritz (timp 1:28.85), în fața slovenei Ilka Stuhec (+0.43), în timp ce germanca Kira Weidle s-a clasat pe locul trei (+0.52).

Goggia a concurat cu o placă și nouă șuruburi inserate în mâna stângă, pe care și-a fracturat-o în două locuri vineri.

Ania Caill a încheiat proba de sâmbătă pe locul 49, la peste 5 secunde de lider.

Weekendul de la St. Moritz se va încheia duminică cu o cursă de super-G.

La masculin, austriacul Vincent Kriechmayr a încheiat coborârea de joi, de la Val Gardena, pe prima poziție (timp: 1:25.44), fiind urmat de Marco Odermatt (+0.11) și de Mathias Mayer (+0.13).

Proba de SuperG de vineri a fost anulată, iar sâmbătă Aleksander Aamodt Kilde s-a clasat pe prima poziție în proba de coborâre, cu timpul de 2:02.35. El a fost urmat de francezul Johan Clarey (+0.35) și de italianul Mattia Casse (+0.42).

Programul complet al competiției poate fi consultat aici.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine