Toma Trandafir a câștigat locul întâi la Verbier Freeride Week

Toma Trandafir a câștigat locul întâi la competiția Verbier Freeride Week – primul concurs din Freeride Junior Tour – Under 14.

Pe baza experienței câștigate în ultimii ani în circuitul FJT, Toma a avut o evoluție solidă, care i-a adus cel mai mare punctaj în fața concurenților proveniți din Elveția, Suedia, Australia și Marea Britanie.

„A fost o față destul de grea în Verbier. La fețele de concurs, odată cei ai ajuns sus, nu mai vezi nimic sub tine și trebuie să memorezi linia perfect de jos. Față de alți ani, mi-am luat niște repere mai bune; de asemenea, am făcut o poză cu fața văzută de jos, pe care am trasat linia. Odată ajuns sus, am parcurs în minte linia de vreo 8 ori.

Am fost mult mai liniștit și mai concentrat decât în alți ani, bineînțeles că a fost și un stres, dar odată ce am plecat, m-am simțit bine în schiuri. A fost zăpadă faină și totul a trecut foarte rapid. În partea de sus erau câteva dropuri, am fost fericit că am intrat bine pe stânci și le-am aterizat pe toate perfect, centrat pe schiuri. În partea de jos zăpada se transforma în gheață și am văzut mulți concurenți care au căzut – e foarte important să fii atent până la ultimul viraj”, a spus Toma Trandafir.

Toma și-a propus să participe în acest sezon la cel puțin alte trei concursuri din circuitul Freeride Junior Tour, urmând ca de la mijlocul sezonului să treacă la categoria superioară de vârstă – Under 16.

Următoarea competiție va fi NTC Youngstars Challenge, în weekendul 21-22 ianuarie, la Oberstdorf, în Germania.

Scris de: Iancu Verdeș

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine