Ania Caill, pregătiri pentru Campionatele Mondiale de la Méribel

Românca Ania Caill este pregătită pentru Campionatele Mondiale, care vor avea loc începând din 6 februarie la Meribel, în Franța. Ea a obținut două locuri 23 și 24 în probe din Cupa Europei.

Ania Caill a terminat pe locurile 23 și 24 probele de coborâre de la Chatel, în Franța

„Locul 24 și 23 în cele două etape ale Cupei Europei din Franța într-o cursă foarte bogată de austriece și elvețience care ne-au demonstrat clar că sunt elita schiului dar, ne apropiem. Mă bucur de aceste rezultate și mai ales senzațiile pe care le-am avut, fix la timp pentru Campionatele mondiale care încep pe 6 februarie tot în Franța la Méribel”, a scris Ania Caill pe Facebook.

Ea va concura la campionatele mondiale în patru probe și și-a anunțat participarea la campionatul național din România, la sfârșitul lunii februarie.

Campionatele Mondiale se desfășoară între 6 și 19 februarie la Courchevel Meribel, Franța, care votr aduna la start cei mai buni schiori alpini din lume.

În frunte se află vedeta americană Mikaela Shiffrin, care își aduce la campionatele mondiale forma sa record din Cupa Mondială. Ea a obținut până acum șase medalii de aur și 11 podiumuri la campionatele mondiale de la primul său triumf în 2013, la vârsta de 17 ani.

În afară de Shiffrin, alte vedete feminine care vor fi prezente în Franța sunt Sofia Goggia din Italia și Lara Gut-Behrami din Elveția.

Goggia a ratat ultimele campionate mondiale pe zăpada de acasă din cauza unei accidentări, dar campioana olimpică la coborâre din 2018 a câștigat patru din cele șase coborâri din Cupa Mondială din acest sezon și este pregătită să lupte pentru prima ei medalie la campionatele mondiale în această disciplină.

Gut-Behrami ajunge la Meribel în calitate de campion în exercițiu la super-G și slalom uriaș și campion olimpic la super-G de la Beijing 2022. Cu victorii în super-G și slalom uriaș până acum în acest sezon, se așteaptă ca elvețianca în vârstă de 31 de ani să își mărească palmaresul de opt medalii la campionatele mondiale pe care le-a adunat în cinci ediții, începând cu 2009.

La masculin, bătăliile din acest sezon dintre elvețianul Marco Odermatt și norvegianul Aleksander Aamodt Kilde vor avea loc acum cu o miză și mai mare, ambii căutând primele lor medalii la campionatul mondial.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine