Gama Rossignol Hero – în căutarea virajului perfect

De cinci ani încoace, producătorul Rossignol se clasează constant pe primul loc în clasamentele Federației Internaționale de Schi la categoriile Slalom și Slalom Uriaș. Nimic surprinzător de la o marcă sinonimă cu istoria schiului, însă în ultimii ani, constanta succesului în competiții a fost seria Hero. Rossignol a transpus evoluțiile tehnologice testate cu succes pe traseele dure ale Cupei Mondiale și ale ultimelor trei Olimpiade de iarnă într-o gamă completă de echipamente pentru pârtie și competiții.

Așa cum competitorii din circuitul FIS folosesc schiuri adaptate la caracteristicile personale, gama de schiuri Hero este adaptată la fiecare nivel de schi în parte, având însă un filon central: schiuri rapide și precise, destinate pasionaților aflați în căutarea virajului perfect. Toate versiunile încorporează tehnologiile dezvoltate în competițiile de cel mai înalt nivel, cum ar fi tehnologia de control al vibrațiilor Line Control Technology (LCT) – o lamelă din titanal fixată între două straturi de material viscoelastic care se întinde pe toată lungimea schiului, pentru a amortiza și a distribui impacturile, îmbunătățind stabilitatea și controlul dinamic al traiectoriei în viraje.

Gama de schiuri Hero Athlete este destinată sportivilor de performanță, schiurile cu lungimi mai mari fiind identice cu cele utilizate în competițiile de Cupă Mondială. Modelele includ FIS SL Factory, FIS GS Factory, GS, SL Pro, GS Pro și Multievent, precum și seria LTD, cu un design special.

Pentru cei care vor să simtă senzațiile unui schi de Cupă Mondială nițel îmblânzit, Rossignol vine cu gama Hero Master. Având structura unui schi de competiție, oferă aceeași forță, accelerație și precizie, însă sidecut-ul este accentuat pentru a ușura inițierea virajelor. Rossignol îl descrie ca un „schi de Cupă Mondială cu servodirecție” și îl recomandă experților care doresc să se bucure de viraje în forță la prima oră pe pârtii impecabile, sau participanților la competiții în afara circuitului FIS. Sunt disponibile variante Long Turn, cu raze între 15 și 21 de metri și Short Turn, cu raze între 11 și 13 metri.

Gama Hero Elite este pe departe cea mai populară și este destinată schiorilor experți care își doresc un schi de pârtie rapid și stabil în viraje, însă mai puțin solicitant decât modelele de competiție. Și această gamă încorporează tehnologiile de top LCT și V Tech; modelele cu rază scurtă ST TI și cu rază lungă LT TI au inserții din titanal, iar modelele mai ”soft” cu rază variabilă MT au matrice din carbon sau din fibră de sticlă, fiind și cele mai late din seria Hero, pentru un plus de versatilitate.

Ca unică interfață între schior și schiuri, clăparii sunt considerați de către experți drept cea mai importantă piesă a echipamentului. Rossignol a dezvoltat o varietate de modele de clăpari sub denumirea Hero World Cup – de la modelele ultra-înguste și rigide destinate competițiilor FIS până la modelele adaptate la diferitele cerințe schiului de competiție non-FIS sau de pârtie. Vestea bună este că toate modelele sunt bazate pe aceeași tehnologie ”Dual Core” de injectare a structurii în două etape cu două tipuri de compus în funcție de zonă – mai rigid în partea inferioară și posterioară și mai maleabil în partea frontală, ceea ce are ca efect un flex progresiv și un rebound îmbunătățit. Ghetele interioare variază în funcție de model, fiind desigur preformate anatomic și personalizabile.

Un alt echipament esențial în competiții și pe pârtie sunt ochelarii de schi, iar modelele din gama Hero vin cu lentile sferice sau cilindrice și cu caracteristici adaptate la toate condițiile de schi.

Pe partea de siguranță, în acest sezon a fost lansată o gamă complet nouă de căști Hero. Căștile respectă standardele FIS, sunt compatibile cu protecțiile pentru bărbie și încorporează materiale adaptate la cel mai înalt nivel al sportului, atât din punct de vedere al siguranței, cât și al durabilității. Tehnologia IMPACTS dezvoltată de Rossignol folosește un material special pentru absorbirea șocurilor, care în loc să se deformeze definitiv, revine la forma inițială după impact, sporind durabilitatea și siguranța pe întreaga perioadă de folosire a căștii.

Gama Hero este completată de îmbrăcămintea tehnică necesară pe pârtie: pantaloni și geci de schi cu membrane performante împotriva vântului și umezelii, jachete de puf, bluze și veste.

Rossignol și-a denumit ”Hero” gama de competiție; motivul e simplu – avem fiecare eroi care ne inspiră să punem schiurile în picioare și să ne dăm mai bine decât ieri. În cazul Rossignol, eroii sunt mulți și puternici, iar armele sunt pe măsură. Vorbim aici de Petra Vlhova, Henrik Kristoffersen, Katharina Liensberger, Federica Brignone sau Michelle Gisin, vorbim de poziția 1 în topul FIS al producătorilor în ultimele 5 sezoane la disciplinele de Slalom și Slalom Uriaș, vorbim de 97 de medalii olimpice obținute în ultima decadă, vorbim de o gamă emblematică în istoria de aproape 120 de ani a mărcii franceze.

Scris de: Iancu Verdeș

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine