Shiffrin obține a 86-a victorie în Cupa Mondială și egalează recordul stabilit de Ingemar Stenmark acum 34 de ani

Americanca Mikaela Shiffrin a câștigat vineri cursa de slalom uriaș de la Are, Suedia, ajungând la 86 de victorii în Cupa Mondială și egalând recoprdul stabilit în urmă cu 34 de ani de suedezul Ingemar Stenmark.

Mikaela Shiffrin a înregistrat vineri în proba de slalom uriaș timpul de 1.54:64. Ea a fost urmată pe podium de italianca Federica Brignone (+0.64) și de suedeza Sara Hector (+0,92).

Shiffrin a ajuns astfel la a 86-a victorie și a egalat recordul stabilit de Ingemar Stenmark în cursele din Cupa Mondială alpină FIS.

„Este pur și simplu o zi spectaculoasă. Dacă m-ați fi întrebat: <Ai prefera să obții această a 86-a victorie sau să câștigi globul? Obții una, dar nu le obții pe amândouă>. Aș alege globul astăzi. La start știam că am câștigat globul GS înainte de a concura”, a spus Shiffrin, potrivit site-ului oficial al Federației Internaționale de Schi.

Ea a egalat recordul în Cupa Mondială chiar în țara lui Stenmark, Suedia, la Are, locul în care americanca a câștigat, în urmă cu peste 11 ani, primul ei aur la slalom.

Shiffrin i-a trimis un mesaj și lui Stenmark, care a fost fotografiat urmărindu-i momentul. „Cred că acum vom trimite câteva mesaje de la unul la altul. Indiferent ce fac eu, nu se compară cu ceea ce ai realizat tu”, a mai spus americanca.

A șasea victorie a lui Shiffrin la slalom uriaș din nouă curse în acest sezon a egalat și un alt record: acesta a fost al 20-lea său titlu la slalom uriaș, la egalitate de titluri în Cupa Mondială de cu elvețianca Vreni Schneider.

Shiffrin va încerca acum să își adjudece recordul de victorii în Cupa Mondială în slalom, sâmbătă, înainte de a se îndrepta spre finala Cupei Mondiale de la Soldeu, Austria, săptămâna viitoare.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine