Unde se schiază în weekendul 10-12 martie

E aproape mijlocul lunii martie și se schiază pe majoritatea domeniilor schiabile din țară. În unele locuri sunt programate competiții

În Poiana Brașov, stratul de zăpadă pe pârtiile din partea superioară depășește 25 de centimetri și se schiază pe toate pârtiile. În partea inferioară, sunt închise pârtiile Subteleferic și Lupului.

Pe Pârtia Doamnei va avea loc duminică ediția a V-a a Cupei la Schi Alpin – „Memorialul Nae Stinghe”. Înscrierile se fac la start, iar vârsta minimă pentru participare este de minim 18 ani.

La Sinaia ajunge în acest weekend Winter Tour. Caravana distracției poposește pentru prima dată pe pârtia extrem de îndrăgită de schiorii și snowboarderii din întreaga țară și care îi poartă la Cota 2000. Este a 24-a pârtie din România pe care ajunge evenimentul în cei 10 ani de existență. Ediția aniversară se încheie în stil mare. Sâmbătă, 11 martie, are loc Carnavalul Winter Tour. Schiorii și boarderii sunt provocați să vină pe pârtie deghizați, iar cel mai trăznit costum va fi premiat de organizatori. Tot sâmbătă, de la ora 13.30, la fun lounge-ul Winter Tour, va avea loc un concert pe zăpadă susținut de Tomi Marfă, Vlad Dobrescu și DJ NASA. Accesul la toate activitățile Winter Tour este gratuit.

La Azuga, se achiază pe pârtia Sorica deservita de Telescaun. De asemenea, funcționează pârtia de începători, banda de la Sorica.

În Predeal sunt deschise pârtiile Clăbucet Plecare și Clăbucet Sosire.

Se schiază și la Straja, Rânca și la Șureanu, unde sunt deschise pârtiile A1, A2, A3, C1, C2, C3 și C4.

La Domeniul Schiabil Transalpina – Voineasa are loc sâmbătă competiția de ciclism, alergare si schi de tură Transalpina Winter Bike & Run, ediția a VI-a.

La Borșa are loc sâmbătă, pe Pârtia Olimpică, Cupa Sindicalistului, ediția a XII-a.

Tot în Maramureș, în Cavnic sunt deschise toate pârtiile, iar la Prislop, duminică, de la ora 10.30, este programată Cupa „Borșa Ski Junior”, ediția a doua, competiție dedicată copiilor cu vârste între 4 și 18 ani.

În județul Cluj, se schiază la Buscat, Mărișel și la Muntele Băișorii.

La Arena Platoș Păltiniș are loc sâmbătă Slide&Freeze.

„Încheiem sezonul de iarnă cu cele mai amuzante probe de concurs la SLIDE & FREEZE: jump&freeze / slide & freeze / ambarcațiuni. Categorii de concurs:

  • Jump & Freeze, 2 sărituri, se premiază cea mai bună figură executată în aer cu aterizare în apă cu snowboardul și cu schiurile. Juriul acordă note pentru fiecare execuție.

  • Slide & Freeze, aquaplanare pe apă, format eliminatoriu prin reducerea distanței între start și bazin. Se premiază cea mai lungă alunecare pe schiuri sau pe snowboard.

  • Ambarcațiuni, individual sau pe echipe, Juriul acordă puncte pentru creativitatea, impresia artistică, alunecarea pe zăpadă și acvaplanarea fiecarărei ambarcațiuni”, se arată pe pagina evenimentului.

Se schiază și pe pârtia Veverița, dar și la Cârlibaba, pârtie care găzduiește sâmbătă Cârlibaba Trophy și Cupa Ticu Steff, unde cei mici și cei mari se vor putea bucura de un concurs de slalom uriaș.

„Concursul se va desfășura intr-o zona delimitată, astfel accesul tuturor schiorilor pe pârtie este permis”, au transmis administratorii.

La Rarău, administratorii au anunțat joi seara că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, pârtia a fost închisă.

Administratorii Pârtiei Bogdan din Harghita au anunțat că acesta este ultimul weekend de schi din acest sezon.

„Condiții ideale de iarnă în continuare la Hargita Madaraș. Vă așteptăm cu pârtii bine întreținute la un schi de weekend în famile. Program: Zilnic: 10:00-16:00,  Nocturna vineri și sâmbătă: 18:00-21:00”, au anunțat administratorii de la Mădăraș.

„Din păcate, vom fi nevoiți să ținem și mâine (vineri) închis, din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Se anunță ploi și temperaturi positive”, au anunțat joi administratorii de la weSKI – Muntele Mic.

„Mâine va funcționa Borlova și probabil Isai”, s-a anunțat tot joi seara pe pagina de Facebook Muntele Mic online.

Știre în curs de actualizare!

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine