Pârtia Olimpică din Borșa va găzdui cantonamente și concursuri organizate de Federația maghiară de schi

Pârtia Olimpică din Borșa, județul Maramureș, va găzdui cantonamente și concursuri organizate de Federația maghiară de schi. Un protocol în acest sens va fi semnat în luna mai.

Primarul orașului Borșa Ion Sorin Timiș s-a întâlnit în toamna anului trecut cu reprezentanți ai Comitetului Olimpic Maghiar, Universității de Educație Fizică și Sport și ai Federației Maghiare de Schi.

„Cu această ocazie, a fost lansată o invitație către conducerea și membrii acestor instituții de a veni la Borșa și de a vedea baza sportivă existentă aici, adică Telegondola și Pârtia Olimpică de Schi, în ideea de a muta unele competiții și cantonamente pe care le au sportivii maghiari de schi alpin din țările vestice înspre Borșa, și datorită faptului că aici există un istoric legat de Federația Maghiară de Schi”, a transmis Primăria Borșa.

Astfel, reprezentanți ai Comitetului Olimpic Maghiar, ai Federației Maghiare de Schi și ai Consulatului Ungariei de la Cluj, au vizitat în utlima perioadă Pârtia Olimpică, Telegondola și facilitățile pe care Borșa le oferă.

„Au fost foarte încântați și mulțumiți de ceea ce au văzut, considerând că actualele condiții oferite de Borșa sunt de cea mai bună clasă. După parcurgerea pârtiei, președintele Federației Maghiare de Schi a apreciat că ceea ce vede aici a văzut doar în țările vestice, Austria, Elveția sau Italia”, susțin reperezentanții primăriei.

Conform acestora, după sărbătorile pascale urmează o nouă rundă de întâlniri cu cei de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, iar în luna mai se va semna un protocol între Primăria din Borșa și reprezentanții statului maghiar care se ocupă de sport în vederea organizării cantonamentelor și concursurilor de schi la Borșa.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine