Unde se schiază în weekendul 7-10 aprilie

Iarna s-a întors zilele acestea în țară, iar multe dintre domeniile schiabile îi așteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă cu pârtii acoperite cu zăpadă.

În Poiana Brașov, se schiază în condiții bune în partea superioară, unde stratul de zăpadă pe pârtii depășește 20 de centimetri. În partea inferioară, potrivit administratorilor sunt în stare satisfăcătoare pârtiile Bradul și Sulinar, care este deschisă parțial până la varianta Bradu.

La Sinaia, vineri dimineața sunt amenajate și deschise pârtiile: Varianta, Vâlcel, Valea Dorului 2, Floare de colț, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 și Lăptici 2. Rămân închise pârtiile: Cocora, Genune, Călugărul 1, Călugărul 2 și Călugărul 3.

La Predeal sunt deschise pârtiile Clăbuicet Plecare, Clăbucet Sosire și Cocoșul și funcționează telescaunul.

Și la Azuga se schiază pe pârtia Sorica, unde funcționează și telegondola.

Pârtii cu zăpadă proaspătă îi așteaptă pe schiori și la Domeniul Schiabil Transalpina – Voineasa, unde în weekend se așteaptă vânt slab și temperature negative, condiții excelente pentru schi.

Se schiază în weeknd și la Cavnic, în Maramureș. Administratorii spun că vor fi ultimele zile de schi din sezon.

La Prislop, programul de funcționare este sâmbătă și duminică de la ora 10.00 la 18.00.

De asemenea, în județul Cluj, la Buscat, schiorii sunt așteptați cu pârtii amenjate și voie bună, unde administratorii mențin oferta: „Schiezi cât vrei / Cu o sută de lei”.

„Datorită ninsorilor consistente din ultima perioadă, teleschiul, tubingul și pârtia de săniuțe vor funcționa sâmbăta și duminică între orele 09:00-17:00. Hai la schi”, au transmis administratorii de la Muntele Băișorii.

Și la Muntele Mic a nins.

„Avem strat nou de zăpadă, sâmbătă vom da drumul din nou la instalații. Vacanța de paști puteți să o petreceți pe pârtie sau derdeluș”, se arată pe pagina de Facebook MunteleMic Online.

S-a redescgis și pârtia din Rarău.

„În urma multiplelor solicitări și datorită zăpezii așternute în ultimele zile, redeschidem pârtia! Program normal! Vom ține pârtia deschisă cât ne va permite vremea”, au transmis vineri administratorii.

Știre în curs de actualizare!

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine