Ziua Internațională a Salvatorilor de pe pârtiile de schi. 1.500 de intervenții de la începutul iernii

10 februarie este Ziua Internațională a Salvatorilor de pe pârtiile de schi. Echipajele salvamont România, au avut peste 1.500 de intervenții pe pârtii de la începutul iernii.

„România se poate mândri că este printre țările care au abordat sistemul de salvatori cu activitate complexă, salvamontiștii fiind pregătiți și atestați profesional să salveze în munte, în orice situație și în orice perioadă a anului. Mai mult de atât, multe echipe Salvamont și-au pregătit personalul pentru a salva din peșteri, din instalațiile de transport pe cablu, din lacurile alpine sau peșterile scufundate, să formeze și să lucreze cu câini de avalanșă, să fie operatori de drone, totul pentru a asigura servicii de salvare de cel mai înalt nivel professional”, transmite Salvamont România.

De altfel, Salvamont Romania, este singura structură de salvare montană din țara noastră membră de gradul A, cel mai înalt, în cele trei mari comitete de salvare montană, CISA – Comitetul Internațional de Salvare Alpină, FIPS – Federația Internațională a Salvatorilor pe Pârtiile de Schi si IEDO – Organizația Internațională de Salvare cu drone.

În sezonul de iarnă 2022-2023 salvamontiștii au intervenit la peste 4.000 de cazuri produse doar pe domeniile de practicare a sporturilor de alunecare, iar de la începutul acestei ierni au intervenit la peste 1.500 de cazuri.

„Aceste cifre mai mult decât îngrijoratoare ne determină sa tragem un permanent semnal de alarmă și să vă invitam la prudență și responsabilitate în derularea activităților montane”, susțin salvatorii montani.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont 

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine