Olimpia, muzeul dedicat sportului montan din România, se deschide în weekend la Brașov

Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan se deschide în acest weekend la Brașov, printr-un eveniment care durează, ca-n povești, trei zile și trei nopți.

„Nopți albe la Olimpia” este numele evenimentului care marchează deschiderea muzeului din Brașov, desfășurat în weekendul 22-24 martie.

„În fiecare din cele trei zile și trei nopți, începând cu ora 16:00, programul de vizitare va cuprinde și <povești> muzicale despre brașovenii care și-au deschis casă lângă locul lor de patinat, chiar în anul când la Atena a fost organizată prima ediție a Jocurilor Olimpice moderne, dar și despre brașovenii care au stabilit în orașul lor capitala sporturilor de iarnă din România și nu i-am uitat nici pe înaintașii noștri care exact acum 60 de ani au amenajat la Olimpia prima expoziție despre istoria sportului”, au anunțat reprezentanții muzeului.

De asemenea, vineri, prima zi de funcționare a muzeului, înseamnă ultima zi de patinaj din sezonul începutului de an. Copiii sunt așteptați la un carnaval pe patinoarul din fața muzeului, cu un program inspirat din „,petrecerile” costumate organizate acum 140 de ani la Olimpia.

Conform organizatorilor, distracția pe gheață va continua și seara, de la ora 18, când turiștii și brașovenii sunt așteptați la petrecerea costumată de pe patinoarul de sub Tâmpa.

Atât accesul, cât și închirierea patinelor, sunt gratuite, în limita perechilor disponibile cu condiția să fiți costumați, mai transmit organizatorii.

Muzeul cuprinde piese de patrimoniu istoric sportiv.

Evenimentul este organizat de Muzeului Județean de Istorie Brașov în cadrul proiectului ,,Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan”, un proiect finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, în cadrul Programului RO – CULTURA.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan 

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine