Odermatt a câștigat titlul la coborâre, al patrulea glob al sezonului

Elvețianul Marco Odermatt a câștigat duminică Globul de Cristal la coborâre, după ce ultima cursă a sezonului din Cupa Mondială de schi alpin de la Saalbach a fost anulată din cauza vremii nefavorabile.

Deși fanii așteptau cu nerăbdare ca elvețianul să se confrunte cu francezul Cyprien Sarrazin, care se afla la doar 42 de puncte în clasament, proba nu a mai avut loc.

Odermatt adaugă astfel titlul la coborâre, care se adaugă celor obținute GS, super-G și globul general, devenind astfel primul om care câștigă patru globuri într-un singur sezon de la Hermann Maier în sezonul 2000/01. El este primul elvețian care reușește acest lucru de la Pirmin Zurbriggen în 1986/87.

Globul reprezintă primul titlu de coborâre al lui Odermatt și îi asigură dubla de viteză. Anularea cursei i-a refuzat însă șansa de a depăși recordul de puncte din sezonul trecut.

„Cu siguranță este foarte ciudat să câștigi un glob după o luptă atât de strânsă cu Cyprien”, a spus el, potrivit site-ului oficial al Federației Internaționale de Schi.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FIS Alpine World Cup Tour

 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine