Patric Iluț, rezultate remarcabile în finala circuitului World Rookie Tour

Patric Iluț a ocupat locul 7 în clasamentul rookie și locul 5 în finala de halfpipe, în cadrul finalei circuitului mondial World Rookie Tour, desfășurată în stațiunea austriacă Kaprun.

În perioada 17-22 martie, Kaprun a găzduit finala circuitului mondial World Rookie Tour, la disciplina Snowboard Slopestyle, la care au participat sportive din 23 de țări, printre care Coreea de Sud, Japonia, China, Franța, Finlanda, Suedia sau Norvegia.

Patric Iluț, sportivul  în vârstă de doar 15 ani din Baia Mare, a strălucit în această competiție de prestigiu. El a demonstrat un nivel extraordinar de performanță, participând atât la disciplina Slopestyle, cât și la disciplina Halfpipe.

La această finală de campionat mondial au fost reprezentați din 23 de țări printre care remarcăm America, Coreea de Sud, Japonia, China, Franța, Finlanda, Suedia, Norvegia, și altele, țări cu mare tradiție și cu investiții substanțiale în aceste sporturi frumoase.

Patric a ocupat locul 7 în clasamentul rookie, un rezultat mai mult decât onorabil, având în vedere că este primul an când el participă la această categorie de vârstă (15-18 ani). De asemenea, a obținut locul 5 în finala de halfpipe, un rezultat remarcabil pentru România.

„Țin să precizez că sportivul român este singurul dintre participanții la această finală care nu este sprijinit de către țara sa, de către Federația Română de Schii și Biatlon, neavând nici măcar dreptul elementar un cod fizic. Acest lucru îi împiedică participarea la concursuri oficiale europene sau calificarea la unele competiții mondiale, ceea ce este cel puțin rușinos pentru țara noastră, că nu susține un copil talentat pe care toată lumea și-l dorește. Multe alte țări încearcă să-l contracteze”, susține Bogdan Iluț, tatăl și managerul tânărului.

Conform acestuia, performanța lui Patrick Iluț este un exemplu de excelență și perseverență și arată că, beneficiind de sprijinul potrivit, tinerii români pot ajunge la rezultate foarte bune în sporturile de iarnă.

Sportivul român a mai concurat în weekend la Flachauwinkl, Austria, la un alt circuit mondial de snowboard, la care au participat 209 atleți, iar Patric Iluț s-a clasat pe primul loc, apărându-și titlul de anul trecut.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine