Maratonul București: căștile audio, admise după reacțiile participanților

sursa: Facebook / Bucharest Marathon

Ascultatul muzicii la căști în timpul alergării a fost subiectul care a creat discuții aprinse pe pagina de Facebook a Maratonului București. Concursul va avea loc în 12-13 octombrie, iar organizatorii au anunțat săptămâna aceasta că cei care vor folosi căști audio vor fi descalificați. Ei au revenit însă asupra deciziei în urma reacțiilor puternice din mediul online.

sursa: Facebook / Bucharest Marathon

Organizatorii au atras inițial atenția că muzica ascultată la căști scade vigilența alergătorilor care pot să nu audă, spre exemplu, mașinile și bicicletele de pe traseu. Ei au subliniat că Asociatia Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF) recomandă interzicerea folosirii căștilor audio în cadrul concursurilor de alergare stradală și că o astfel de prevedere a fost trecută în regulamentul de desfășurare a maratonului din București.


Având în vedere numărul mare de reacții generate de postarea pe pagina de Facebook a Maratonului București din data de 7 octombrie cu privire la aplicarea de sancțiuni pentru utilizarea căștilor audio în timpul cursei, Bucharest RUNNING CLUB este de părere că publicul nu este încă pregătit să renunțe complet la ascultarea muzicii în timpul alergării și, prin urmare, nimeni nu va fi descalificat din acest motiv.

Apreciem însă faptul că mesajul a fost receptat de alergători și suntem convinși că fiecare în parte se va gândi mai mult la siguranță și va alege acele soluții prin care auzul să nu fie complet blocat pe perioada participării la cursă, pentru a evita astfel orice incident neplăcut – organizatorii Maraton București.

Concursul include cinci curse: maraton, semimaraton, 10k, cursa populară și cursa copiilor. Startul și linia de finish vor fi organizate în Piața Constituției din capitală. Maratonul București a ajuns la cea de-a XII-a ediție, iar anul acesta sunt așteptați aproximativ 20.000 de alergători.

Scris de: Bianca Șomlea