Peisaje de poveste. Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița

photo: Tibi Feczko sursa: Facebook / Parcul Cheile Nerei
Cascada Bigăr
sursa: Facebook / Parcul Cheile Nerei

Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița este una dintre destinațiile ce nu ar trebui să lipsească de pe lista oricărui iubitor de natură și activități oudoor. Situată în Sud-Vestul României, în județul Caraș-Severin, aria protejată ascunde multe locuri de o frumusețe sălbatică.

Unul dintre ele este cascada Bigăr (denumită și cascada Coronini), catalogată de cei de la The World Geography, drept cea mai spectaculoasă cascadă din lume. În urmă cu doi ani, au fost amenajate un traseu pietonal și poduri peste râul Miniș și izvorul Bigăr, astfel că accesul la cascadă este acum destul de ușor.

În total, în Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița sunt amenajate opt trasee turistice cu grade diferite de dificultate. În funcție de traseul ales, se poate vedea Ochiul Beiului, un lac cu apă turcoaz creat în mijlocul pădurii, cascada Văioaga, Lacul Dracului sau cascada Susara.

Cheile Nerei pot fi parcurse pe traseul de 9-10 ore marcat cu bandă roșie și care are ca punct de plecare Sopotu Nou și sosirea a Șașca Montană sau invers. Traseul trece pe la Lacul Dracului, prin la Cârlige, Peștera Porcului și Peștera Dubova, Turnul lui Beg și cantonul Damian. Urmează Dealul Caraula, Podul Bei și mai multe tunele săpate în stâncă. Pe lângă drumeții, în sezonul cald, pe râul Nera poate face rafting.

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *