‘Visit Covasna Safe Place”- program pentru relansarea turismului

Județul Covasna a făcut primul pas spre relansarea și normalizarea turismului prin programul “Visit Covasna Safe Place”.  În momentul de față, peste 80 de unități de cazare și peste 30 de restaurante, baruri cu terasă din județul Covasna au primit certificatul “COVID Safe Place”.

Una dintre industriile cele mai afectate de situația cauzată de pandemie este turismul, iar prestatorii de servicii din județul Covasna nu au fost feriți de efectele negative din ultimele 3 luni de restricții. Măsurile de limitare impuse în timpul stării de urgență au avut un impact negativ atât asupra unităților de cazare cu capacități mai mici din mediul rural, cât și asupra hotelurilor mari cu oferte de servicii diversificate.

Începând din luna mai, au fost demarate pregătirile unei ample campanii de reluare în siguranță a turismului din județul Covasna. În cadrul acestui program, reprezentanții Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna au vizitat toate unitățile care și-au reluat activitățile turistice, iar cele care au introdus diverse măsuri de protecție și siguranță împotriva răspândirii epidemiei au primit certificate și au fost marcate cu logo-ul “Visit Covasna Safe Place”. Aceste măsuri sunt adiacente celor propuse de Guvern, iar dobândirea statutului de unitate de cazare “Visit Covasna Safe Place” nu scutește respectivii prestatori de servicii de a aplica și reglementările impuse de lege, însă contribuie la încrederea pe care turiștii acordă în procesul de alegere când își aleg cazarea pentru vacanță.

Prin aceste măsuri suplimentare pe care unitățile de cazare din județul Covasna sunt sfătuite să le implementeze, se contribuie la desfășurarea concediilor turiștilor în condiții optime de siguranță și confort, dar și la păstrarea sănătății personalului angajat.

Ce presupune certificatul “Visit Covasna Safe Place”?

Printre măsurile suplimentare de siguranță care au fost propuse unităților de cazare din județul Covasna care au obținut certificatul de siguranță “Visit Covasna Safe Place” se află și: utilizarea parțială a capacității de ocupare, completarea online a formularului de check-in, amplasarea covorașelor dezinfectante, măsurarea temperaturii corporale la sosire sau la intrarea în spațiile wellness, amplasarea dezinfectantelor pentru mâini, purtarea de măști și mănuși, dezinfectare frecventă în spațiile comune, aerisire la intervale scurte de timp, atenție sporită la dezinfectarea frecventă a spațiilor comune, oferirea posibilității de a servi masa în regim de room-service și respectarea distanței sociale de 1,5 metri.

Lansarea campaniei a avut loc în cadrul unei conferințe de presă în data de 5 iunie la Pensiunea Görgő din Băile Șugaș. Lista unităților de cazare cu certificat Visit Covasna Safe Place se găsește pe site-ul www.visitcovasna.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *