Avancronica de Marți

Cronica am început-o cu  Transylvania Legends. Tot așa încep și AvanCronica. E marți, 27 aprilie și după o zi de pauză, sportivii noștrii sunt din nou pe traseu. Mai au 4 etape de parcurs, aproximativ 300 de kilometri. 300 de kilometri din Via Transilvanica înseamnă undeva la 350.000 – 400.000 de pași pe o minunăție de traseu. Natură, istorie, tradiții, credințe și dorințe, toate cumulate.

Hai să vedem ce etape mai avem: 

Etapa 5 – este între Câmpul Cetățîi și Lupeni și are 68 de kilometri. 

Etapa 6 – este între Lupeni și Darjiu și ne arată 73 de kilometri din Via Transilvanica.

Etapa 7 – marchează intrarea deplină în ținutul Săsesc. Această etapă se desfășoară între Darjiu și Sighișoara și măsoară 87 de kilometri.

Etapa 8 – ultima etapă din acest an, etapa 8, este una mai scurtuță, de doar 56 kilometri și îi poartă pe alergători de la Stejareni până la Mediaș.

Foarte important! Să urmărim până la capăt acest ultra. Oare cine termină primul toate cele 8 etape? 

Un anunț de ultima oră! Kilian Jornet și David Goettler s-au organizat și împreună doresc să urce Everestul pe Ruta Vestică, ne spun cei de la https://explorersweb.com/. În Himalaya devine foarte interesant sezonul. David Goettel, ghid montan în Chamonix, partener de coarda cu regretatul Ueli Steck și  unul dintre cei mai buni atleți montani din lume se află de ceva vreme în Nepal antrenându-se la altitudine. De câteva zile se află în Everest BaseCamp așteptând sosirea lui Kilian. Din aceeași sursă aflăm că sportivul spaniol o să ajungă zilele următoare în Katmandu. Ce vor să facă ei este ceva extraordinar având în vedere dificultatea traseului și timpul scurt care le-a rămas până la venirea musonului.

Va urez Sărbători Fericite!… și nu uitați: CEA MAI MARE PROVOCARE SUNTEM NOI! Așa că haideți să ne motivăm, să zâmbim și să ne petrecem multe ore în natură!

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *