Ture cu bicicleta la TMF 2020

Activități inedite la Transylvania Mountain Festival. TMF a ieșit anul acesta cu o ediție într-un format mixt, în stil „all-mountain“, adaptat într-un mod fericit la actuala situație. Weekendul acesta se defășoară offline, pe bicicletă, în Pădurea Făget și Muntele Băișorii, sau pe poteci de munte, în Maramureș.

MTB Tura Făget (sâmbătă, 24 octombrie)

După o primă tură organizată cu succes anul trecut la Transylvania Mountain Festival, cei de la festival alături de Ride Now Transilvania îi invite din nou pe cei care iubesc plimbările pe două roti la o ieșire în Pădurea Făget de lângă Cluj-Napoca. Tura este recomandată atât începătorilor cât și celor mai avansați și este necesită un minim de condiție fizică. Instructor va fi Cătălin Grigoriu.

Date fiind condițiile actuale, maxim 10 persoane vor putea participa la tură, în baza înscrierii făcute pe site-ul TMF, aici. Fiecare persoană va fi termoscanată la sosire, se va păstra o distanță de 2 metri între participanți în timpul activității. Bineînțeles, fiecare trebuie să aibă în dotare o mască și să își dezinfecteze mâinile.

Tura are loc sâmbătă, 24 octombrie, iar taxa de înscriere este de 60 lei/persoană. Se va porni pe traseu la ora 10.00, de la baza sportivă Unirea (capăt Mănăștur).

Băișoara Tour (duminică, 25 octombrie)

Ca o noutate la Transylvania Mountain Festival, organizatorii au propus parcurgearea pe bicicletă a unei porțiuni din traseul de ultra maraton de la Maraton Apuseni, cu Ride Now Transilvania. Iar momentul este perfect pentru că în această perioadă a anului se poate admira spectacolul de culoare al toamnei. Condițiile de participare sunt aceleași ca la tura organizată în Pădurea Făget, iar echipamentul obligatoriu include: bicicletă MTB, cască de ciclism, mănuși, recipient de apă (min. 1L), haină de ploaie, supra-pantaloni, ochelari de ciclism, kit de pană, snack. Taxa de participare costă 80 lei/persoană, iar înscrierea se poate face aici.

Atelier de marcaje turistice (weekend, 24-25 octombrie)

Un weekend pe poteci de munte în Maramureș. Este propunerea de weekend a TMF, Asociaţiei Ecouri Verzi și a Clubului Alpin Român filiala Cluj. În 24-25 octombrie aceștia organizează un atelier în aer liber, în Munții Lăpușului. Cei care vor participa vor putea vede cum ia “viață” o potecă, de la idee și planificare, la realizarea în teren și până la întreținere și promovare. Atelierul este parte a programului de voluntariat Potecătorii. Și aici, locurile sunt limitate la 10 persoane. Înscrierea se poate face, aici.

Transylvania Mountain Festival 2020 – Povești Verticale

Cea de-a 3-a expediție a festivalului internațional montan Transylvania Mountain Festival are loc în perioada 20 octombrie – 15 noiembrie 2020. Tema competițiilor TMF 2020  este Povești Verticale și s-a bucurat de o largă participare, din peste 12 țări, de pe 5 continente. Au fost înscrise producții de film montan, fotografii montane și proiecte inovatoare pentru mediul montan și sport.

Din motive de siguranță, programul a fost fragmentat pe parcursul a 4 săptămâni de ateliere educative, ateliere sportive, expoziții de artă și vizionări online. Astfel, din 20 octombrie până în 15 noiembrie 2020, amatorii de munte și sporturi outdoor se vor putea bucura de:

  • Ateliere și ieșiri outdoor de MTB (ciclism montan), drumeție, escaladă sportivă, bouldering, parapantă, alpinism, siguranță pe munte, salvate în caz de avalnșă, prim-ajutor în contextul Covid-19;
  • Expoziții de fotografie care vor include selecția tematică ALTITUDES și selecția oficială a competiției TMF de fotografie montană;
  • Selecția oficială de film montan TMF 2020 – vizionabilă online, ce include premiere de filme documentare, scurt metraje de aventură și filme artistice pe tema ediției Povești Verticale.

Programul complet se poate vizualiza aici. 

Premiile Transylvania Mountain Festival 2020

Ca în fiecare an, câștigătorii premiilor și trofeelor Transylvania Mountain Festival vor fi anunțați în cadrul unei ceremonii (restrânse de această dată), pentru următoarele categorii:

  • Premiul TMF 2020 pentru fotografie montană
  • Premiul TMF 2020 pentru film montan
  • Premiul TMF 2020 pentru inovare în mediul montan
  • Premiul TMF 2020 pentru activitate montană

Asociația TMF promovează cunoașterea și explorarea mediului montan prin sport, educație, artă și știință, iar Transylvania Mountain Festival este locul unde se întâlnesc atleții, exploratorii, inovatorii și creativii îndrăgostiți de natură și de munte.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine