TMF 2020: Selecția oficială de film – PARTEA 3

Poveștile verticale continuă la Transylvania Mountain Festival (TMF) cu a treia săptămână de filme și documentare montane. Pasionații de outdoor pot urmări săptămâna această, online, o nouă serie de producții ce fac parte din selecția oficială de film a festivalului.

Cei care vor să aibă acces, pot să cumpere un bilet de aici. După achiziția pass-ului, organizatorii trimit o parolă de acces a programului de filme TMF, ce va conține până la finalul colecției 20 de filme montane, documentare și scurt metraje. Cititorii Ski&Outdoor Magazine au o reducere de 10% din costul biletului cu codul SKIMAG2020.

Light in the dark (16 noiembrie)

Italia, 2020/Documentar (42 min). Regia: Claudia Crema

Peștera Remeron, situată în Monte Campo dei Fiori chiar lângă Varese, a fost o destinație pentru explorări îndrăznețe încă din 1900, cu tentativa de a atinge capătul său.

Documentarul spune povestea care a făcut vestită această peșteră din Varese, Lombardia, O aventură palpitantă a unor exploratori ce își încredințează adeseori viața unui echipament precar, singurul disponibil atunci, cu întâmplări originale ale adevăraților protagoniști, explorare riscantă subacvatică a ultimului siforn, descoperirea unor noi brațe și a unei intrări secundare, observații științifice și studiul faunei hipogene, pentru ca în final să ajungem la capătul acestei peșteri interesante.

Building Bridges (17 noiembrie)

Germania, 2020/scurtmetraj (18 min). Regia:  Johannes Olszewski

Realizarea documentarului #buildingbridges detaliază procesul complet de la concept până la implementare. Urmărim echipa pe parcursul procesului de realizare și filmare a proiectului: suspendarea unui slackline între două baloane deasupra Monument Valley. Este un documentar făcut din pasiune care vă va surprinde prin ceea ce sunt capabili oamenii.

Traversări (17 noiembrie)

Italia, 2020/Documentar (1h 14 min) . Regia: Alberto Valtellina, Maurizio Panseri

Traversarea Alpilor Orobi pe schi, de la lacul Como la Carona di Valtellina, a fost realizată de 4 ori din 1971 încoace: 180 km și 15,000 m diferență de nivel într-o săptămână. În cea mai densă regiune din Italia, la câțiva km de centrul logistic, de siturile industriale, veți descoperi locuri solitare și minunate. Maurizio Panseri și  Marco Cardullo călătoresc în primăvara lui 2018 și filmează itinerariul pentru a cincea oară.

Filmul Traversări este o călătorie prin munți și istoria alpinismului: Maurizio și Alberto pornesc în căutarea inițiatorilor traversării, în valea Bergamo și Franța… Filmul e realizat în format 2.39: 1, cu cinemascope, deoarece dacă e adevărat că cinemascopul a fost născut să filmeze șerpi, după cum spune Fritz Lang, în Le Mepris de Jean-Luc Godard, atunci este potrivit și pentru a filma schiurile.

The road ahead (18 noiembrie)

Suedia, 2020/Documentar (49 min). Regia: Fredrik Erixon

Pentru climatul suedez pe roller skis timp de 28 de zile – de la Karesuando în Nord până la Smygehuk în Sud. În timpul popasurilor, Fredrik se întâlnește cu personalități din schiul suedez și discută despre prognoza înfricoșătoare de a nu mai avea zăpadă și a amenința însăși existența acestui sport pe termen lung.

Along the edge (19 noiembrie)

Olanda, 2020/Scurtmetraj (14 min). Regia: Philip Smeulers, Floor Jeuken

Portretul unui aventurier, pe muchie, din înaltul munților până în cele mai adânci și reci ape. Căutarea aventurii nu se termină niciodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *