2.0 Wizz Air VIRTUAL Marathon. Alergătorii își iau zborul la Cluj

Începe 2.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon! A doua ediție virtuală a celui mai îndrăgit eveniment de alergare al Clujului are loc în perioada 10-18 aprilie 2021 sub sloganul: ”Grow your wings together!”. La fel ca anul trecut, alergătorii vor putea face în continuare ceea ce iubesc, însă în condiții de maximă siguranță: fiecare participant poate să își ducă la bun sfârșit oricare dintre cele 4 curse, unde și cum dorește, oricând între 10 și 18 aprilie.

Această a doua ediție a maratonului virtual este organizată în continuarea celei din toamna anului trecut (1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon, desfășurată între 9 – 15 noiembrie 2020). Evenimentul face parte din seria IndividuALL Running Series, organizată, de la începutul pandemiei, de Runners Club, sub conceptul de ”concurăm împreună, alergăm separat”. 

Evenimentul fizic, programat în 10 – 11 aprilie, se amână pentru la toamnă: în 6 – 7 noiembrie 2021. Din cauza situației epidemiologice, autoritățile nu permit încă organizarea unor evenimente cu participarea unui număr mare de oameni. Organizatorii sunt optimiști însă că, până în toamnă, campania de vaccinare anti Covid-19, desfășurată în prezent, va începe să-și arate rezultatele, iar populația, imunizată în bună măsură, va putea participa la evenimente cu un public numeros. 

Nu ne-am imaginat, la începutul anului trecut, că va trebui să ne reinventăm. Ca organizatori de evenimente, dar, în primul rând, ca alergători. Însă așa s-au născut evenimentele virtuale, individuale, cele în care alergăm singuri, când și cum vrem, într-un interval de timp, iar apoi ne înregistrăm rezultatele pe o platformă. Nu mai este spectacol, nu mai sunt spectatori, nu mai este atmosfera magică a evenimentului cu public, însă există în continuare motivația de a alerga, de a face mișcare, de a ne menține sănătatea. Și tocmai pentru că sănătatea este cel mai important factor, așteptăm redresarea stării generale de sănătate a țării, pentru a putea reveni la evenimentele fizice cu care am fost obișnuiți atâția ani. Dorința noastră coincide cu cea a alergătorilor: să ne vedem cât de curând la evenimente fizice, cu atât mai mult cu cât ediția din acest an este una cu totul specială: a 10-a a Maratonului Internațional Cluj-Napoca, a declarat Horațiu Morar, președintele fondator al Asociației Runners Club, organizatorul evenimentului.

La ediția virtuală, participanții pot alege între cele 4 probe de concurs: Maraton Wizz Air: 42.2 km, Semimaraton Hervis: 21.1 km, Cros Garmin: 10 km și Cros Mega Image: 5 km. Înscrieri se mai pot face, până pe 14 aprilie, AICI

Ca parte a taxei de start (79 lei), participanții vor primi un pachet atractiv cu:

  • Geanta marinărească
  • Mâneci de compresie
  • Bandana Vaxicum
  • Gel Vaxicum
  • Voucher discount Wizz Air 10 Euro
  • Număr concurs: se descarcă din aplicație
  • Diploma de finisher: se descarcă din aplicație
  • Medalie:  se primește doar în cazul finalizării distanței de concurs la care participantul e înscris
  • Acces la clasament și rapoarte
  • Import automat de date din Strava, Garmin sau MapMyRun

De asemenea, la finalul perioadei competiționale, toți cei care și-au dus proba la bun sfârșit intră în tombola finală cu premii, unde pot câștiga espressoare, mixere, bandane, pantofi de alergare, jambiere de compresie, smartwatch-uri, ședințe de recuperare musculară sau kituri de hidratare. 

Pentru a încerca să le ofere participanților măcar un pic din atmosfera Clujului care vibrează în mod normal în timpul evenimentelor fizice, organizatorii au amenajat o poartă de START/FINISH pe platoul dintre Sala Polivalentă și Cluj Arena, unde alergătorii din Cluj își pot face fotografii. Un fotograf oficial va fi prezent în datele de 10 și 11 aprilie (sâmbătă și duminică) între orele 10 și 13, dar și în ultimul weekend al competiției, 17 și 18 aprilie (sâmbătă și duminică), tot între orele 10 și 13.

Despre WIZZ AIR Cluj-Napoca Marathon

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este un eveniment care reunește într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un proiect de amploare care promovează în rândul publicului larg un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive.

Evenimentul cuprinde probe specifice, conform cu standardele europene în organizarea evenimentelor de alergare de această amploare: 42,195 km, 21,0975 km, 10,55 km, 4x 10,5 km, 4km, cursa copiilor.

Wizz Air Cluj-Napoca Marathon este gândit ca un eveniment de alergare strâns legat de oraşul Cluj-Napoca, destinat a se transforma într-un brand al oraşului, crescând în notorietate cu fiecare an, pentru a deveni la fel de celebru ca maratoanele oraşelor europene.

Anul trecut, din cauza pandemiei de Covid-19, ediția fizică, a 10-a aniversară, a fost anulată, însă s-a lansat 1.0 Wizz Air Cluj-Napoca VIRTUAL Marathon (9 – 15 noiembrie), prima ediție virtuală a evenimentului. 

Despre RUNNERS CLUB

Asociația C.S. Runners Club a fost fondată la începutul anului 2010 de un grup de alergători din Cluj-Napoca sub forma unei organizații non-profit cu scopul de a promova alergarea ca sport de masă, de a inspira si ajuta prin alergare.

Suntem cunoscuți pentru evenimentele care atrag și inspiră anual peste 10.000 de oameni (Făget Winter Trail, Crosul Divelor, Crosul Spiridușilor, Crosul de Noapte, Crosul Hoia, Crosul companiilor, Făget Tour și Livada Trail Run).

Scris de: Bianca Șomlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *