Cronica de Luni

Încep în forță competițiile de alergare! În săptămâna 05-11.04.2021 am avut alergare, competiții interesante și rezultate excepționale. Să începem cu Campionatul Național de Alergare Montană pe distanță scurtă. Evenimentul organizat de către Federația Română de Atletism în colaborare cu asociațiile și autoritățile locale din Câmpulung Moldovenesc a adus la start 64 de atleți dintre care 21 la feminin și 43 la masculin, reprezentând 24 de cluburi.

Evenimentul a avut loc, duminică, 11 aprilie, în Câmpulung Moldovenesc și a avut categorii de vârstă U20, fete și băieți, care au alergat pe un traseu de 6 km. La seniori, au fost fete și băieți, care au alergat pe un traseu de 12 km. Și acum câștigătorii pe categorii:

Feminin U20

Locul I – Bordeanu Noemi – CS Ceahlăul Piatră Neamț LPS Piatra Neamț

Locul II – Ticaleac Ștefania Nicoleta – LPS Botoșani

Locul III – Catrinar Bianca Gabriela – CSM Rarău Câmpulung Moldovenesc

Masculin U20

Locul I – Gut Dumitru Florin – CSM Bistrița

Locul II – Popa Marius Valentin – CSS Sighișoara, SCM Gloria Buzău

Locul III – Pop Petru Iulian – CSM Dorna

Feminin Senioare

Locul I – Florea Monica Mădălina – CSM Sighișoara

Locul II – Dragomir Liliana Maria – CSU Arad

Locul III – Mutter Ingrid – CSM Cluj Napoca

Masculin Seniori

Locul I – Mitrică Leonard Albert – CSA Steaua București

Locul ÎI – Palici Viorel Andrei – CSA Steaua București

Locul III – Moșoiu Cristian-Marian – CSA Steaua București

Spectacol și performanță. Acestea au fost cuvintele de ordine în minunatul oraș bucovinean. Această etapă a reprezentat criteriul de selecție pentru Campionatul Balcanic de Alergare Montană din 15.05.2021, eveniment ce se va ține tot în Câmpulung Moldovenesc.

Vreau să mulțumesc Federației Române de Atletism pentru viteza în care afișează rezultatele. Foarte operativă în furnizarea informațiilor. Mai rar așa la o instituție.

Tot în acest sfârșit de săptămâna am avut Maratonul Argonauților – o competiție de alergare montană. Evenimentul a fost organizat de Asociația Sportivă Activ Pontică. Competiția a avut trei probe – proba de Maraton, cu o lungime totală a traseului de aproximativ 40 km, proba de cros pe o lungime de 15,5 km și proba Cursa Familiei cu o lungime a traseului de aproximativ 6 km.

Zona de desfășurare a fost impresionantă. Acest eveniment ne invită la sport dar și la admirarea naturii și a formelor de relief de o frumusețe aparte. Traseele de alergare străbat unele dintre cele mai frumoase porțiuni din Cheile și Gură Dobrogei.

Au fost avut mai multe categorii de vârstă, atât la fete cât și la băieți dar eu aici, am să amintesc primele clasări la general la proba de maraton.

La feminin primul timp l-a avut Ungureanu Alexandra din Cernavodă, urmată de Lungu Alina din Bacău și Borș Paraschiva din Bistrița. La masculin cel mai bun timp l-a avut Bacosca Alexandru din Sabaoani, județul Neamț, al doilea a venit Codrea Gheorghe din Petroșani și cel de-al treilea timp l-a avut Istina Andrei.

La maraton au fost aproximativ 150 de participanți. Pentru clasamentul la toate probele precum și multe fotografii și informații interesante va recomand să-i urmăriți pe pagina de facebook Maratonul Argonauților.

Alergătorii români au avut rezultate foarte bune în săptămâna trecută și nu numai în țară. În Spania am avut Ultra Sierra Nevada, o cursă de 98km cu o diferența de nivel pozitivă de 5480m. Au fost doi români la start – Ana Constantin și Ionel Cristian Manole. Și Cristi Manole confirmă formă excelență câștigând cursa cu un timp foarte bun. E un rezultat extraordinar care ne pregătește de un sezon de foc. Ana Constantin a ieșit pe patru la general la fete și pe unu la categoria să de vârstă. Azi ea sărbătorește ziua de naștere. La mulți ani Ana și mulți, mulți kilometri câștigători!!!!

Asta a fost Cronica de Luni!! Nu uitați de Wizz Air Cluj Napoca Virtual Marathon. Evenimentul a început în 10 aprilie. Cât mai putem alerga în această cursa, aflați mâine din AvanCronică.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *