Cronica de Luni

Joi, vineri, sâmbătă, duminică au fost primele zile din Transylvania Legends. Greu, tare greu: primele zile cu zăpadă, temperaturi scăzute, apoi a urmat noroiul și zile în care concurenții au depășit 80, 90 de km în alergare. Azi, pauză, relaxare, pregătirea și curățarea echipamentului pentru că mâine începe iar… Încă patru etape. Vă reamintesc că Transylvania Legends este un ultramaraton format din opt etape plus o zi de pauză, pe distanță de 641 km cu aproximativ 19.820m diferență de nivel pozitivă. Competiția este desfășurată pe Via Transilvanica – un monument al traseelor turistice din România.

Prima etapă – prima zi  a avut 39 de kilometri și s-a desfășurat între Putna și Vatra Moldoviței. Traseul trebuia să aibă 80 km dar zăpadă existența pe traseu “a recomandat” organizatorilor scurtarea traseului.

Etapa 2 – zăpadă, ninsoare, parcă suntem la munte. A fost un traseu dificil de 51 km cu 1500m diferență pozitivă de nivel. Traseul a urmărit Via Transilvanica de la Pasul Mestecăniș la Poiana Stampei.

Etapa 3 – După o seară extrem de interesantă la campusul Tășuleasa Social, participanții au avut o etapă luuungă: 90Km cu aproape 2000m diferență de nivel (etapa 3). De la Tășuleasa Social la Monor, etapa a fost parcursă integral, fără probleme care să oblige organizatorii să scurteze traseul.

Etapa 4 – Și fiindcă s-au obișnuit cu mulți kilometri, participanți au avut și în etapa a 4-a “ceva” de alergat. Acest “ceva” a însumat 86,5 km cu o diferență pozitivă de 2600m. S-a alergat de la Șieuț la Câmpu Cetății.

Felicitări tuturor sportivilor, felicitări celor care au parcurs sau vor parcurge una sau mai multe etape și mari-mari felicitări celor care se încumetă să parcurgă tot traseul, toate cele 8 etape. Azi se odihnesc, dar de mâine începe din nou alergarea pe Via Transilvanica. Felicitări și organizatorilor, numai ei știu cum le pun pe toate în ordine.

Dacă sunteți curioși de rezultate și etape le avem aici.

Și tot alergare: a început sezonul, așa că de acum înainte alergare la mic dejun, prânz și cină. Lângă Cluj am avut Feleacu Running Hills, un eveniment din cadrul Ultra Life Trail Series 2021. Sport Management Event a inițiat și organizat această competiție și această serie de evenimente sportive. A fost spectaculos, după cum mi-a spus un concurent. Au fost înscriși 330 de participanți, 210 la 9k și 250 la 19k. Dacă nu vă ies calculele este din cauză că 132 de alergători au făcut ambele trasee. Traseul scurt “Trovanti” de 9k a fost câștigat la feminin de Ancuța Ivorciuc și  la masculin de Tudor Sevciuc. Traseul lung “Trovanti” 19k cu 820m diferență de nivel a avut pe Alis Pufu câștigătoare și Cristian Pop cu cel mai bun timp dintre băieți.

Câștigătorii evenimentului – cumularea celor două trasee au fost Viorica Mălai la fete și Andrei Ivănescu-Gliga la băieți. Rezultatele complete le găsiți aici: Feleacu Running Hills (livetrail.run) Și spectacolul continuă! Cei de la Sport Management Event ne promit evenimente extrem de interesante pe tot parcursul anului – Ultra Life-Trail Series® – Sport Management Events.

Ei, nu puteam să scriu cronica fără să arunc un ochi pe pagina lui Horia Colibășanu (lucru pe care vi-l recomand și vouă, din când în când – face bine). Horia împreună cu partenerii săi, Mariu și Peter, continuă ascensiunea pe Dhaulagiri. Pe 23 ne anunță că sunt încă Tabăra de Baza pregătindu-se pentru echiparea traseului între Tabăra 1 și Tabăra 2. Le urăm multă baftă și vreme bună!

A fost cronicuta de luni, mâine vă aștept cu avancronica.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *