Ieri, v-am relatat în Cronică de extraordinarul rezultat obținut de cățărătorul român Darius Râpă – locul 3 la Campionatul European de Escalada. Azi aș dori să revin puțin asupra subiectului și să vă spun cine sunt ceilalți membri ai lotului României de escaladă, lot care a participat, la începutul lunii, în Perm – Rusi, la Campionatele Europene de Escaladă Sportivă pentru Juniori.
Delegația României a fost condusă de antrenorii Bogdan Rus (CS Natural High Brașov) și Elena Coste (CS Skai din Ckuj Napoca). În acest an, lotul național a fost compus din următorii sportivi: Darius Râpă – Youth B (14-15 ani) – Alpin Club Carpatic – București, Alexandru Zaharia – Youth B (14-15 ani) – Alpin Club Carpatic – București, Maya Ioo – Youth B (14-15 ani) – CS Natural High – Brașov, Paul Cristea – Youth A (16-17 ani) – CS Skai – Cluj Napoca, Cristian Râpă – Juniors (18-19 ani) – Alpin Club Carpatic – București.
În spatele acestor sportivi este multă multă muncă și cu siguranță “viitorul arată bine” în escalada sportivă. Mai multe informații puteți găsi pe pagina de facebook a Federației Române de Alpinism și Escaladă, aici.
În aceste zile, alpinistul Gabriel Baicus este în Everest Base Camp. El va încerca în următoarea perioadă să escaladeze vârful Lhotse (8.516 m), al 4-lea vârf ca înălțime din lume. El a revenit în tabăra de baza după cinci zile de aclimatizare între tabăra 1 și tabăra 2. În această perioadă, alpinistul român a atins 7.100 m, foarte aproape de tabăra 3. Acum se odihnește în tabăra de baza și așteaptă montarea corzilor fixe și o fereastră de vreme bună pentru ascensiunea finală. Mai multe despre acest proiect și despre cauza socială aflată în spate le puteți găsi pe pagina lui de facebook, aici.

Tot în Himalaya, dar pe Dhaulagiri, Horia Colibășanu, împreună cu Marius Gane și Peter Hamor așteaptă vremea bună pentru a-și continua ascensiunea. Între timp ne trimit filmulețe simpatice din Tabăra de Baza. Le puteți urmări aici.

Și rămânem tot la înălțime, și ce înălțime… 10.000m! Începând din această săptămâna putem urmări filmul “La Cota 10.000”. Acest proiect este o producție 100% românească. Este vorba de alergare, de ultra alergare, de peisaje extraordinare și în primul rând este vorba despre oameni, acești “excepționali” care ne uimesc cu rezultatele lor în alergarea montană. Nu va spun decât că nu este de ratat. Intrați pe streamerse.net/event/la-cota-10000 și vizionare plăcută!

Și încheiem avancronica cu alergare! Cu un eveniment deosebit. Duminică, 9 mai, ora 14.00 – ora României, se dă startul la Wings for Life World Run. Acest eveniment ne oferă o provocare extraordinară: să alergam pentru cei ce nu pot. Așa că intrați pe site – www.redbull.com/ro-ro/wings-for-life-world-run-2021-înscriere, citiți regulamentul, descărcați aplicația, intrați într-o echipă – anul acesta Cristina Neagu, Denisa Dragomir și Vlad Dascălu va așteaptă în echipele lor, iar duminică la 14.00 dăm startul provocării personale. O să vedeți, vom avea o mașină virtuală care ne va urmări și care va impune ritmul. În competiție sunt contorizați câți kilometri alergi până când “te ajunge mașina”. Cu cât alergi mai repede, cu atât alergi mai mult… Eu m-am înscris în echipa Denisei Dragomir și mi-am propus să alerg 20km. Așa că haide și tu să alergam pentru cei ce nu pot!
Scris de: Vasile Cipcigan
Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.
Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.
Susțin Ski&Outdoor Magazine