Red Bull X-Alps – Ziua 7

Ziua a șaptea a fost probabil cea mai bună zi de zbor de până acum. Senin, termice foarte bune pentru ascensiuni pe verticală, zboruri lungi și foarte lungi.

Toma Coconea și-a început ziua cu o “fugă” spre punctul de control 7 (Turn Point) Fiesch. Undeva în jurul orei 10.30 ora României el își lasă autograful pe boardul pentru semnături și se pregătește să urce spre locul de decolare. La fel că și majoritatea piloților Tomi a avut o zi foarte bună de zbor. La finalul zilei el s-a aflat tot pe locul 12.

În față plutonului îi avem pe cei doi francezi Maxime Pinot, Benoit Outters și pe elvețianul Christian Maurer. Împreună, de dimineață, au urcat spre punctul de control (Turn Point) 8 – Dent d’Oche. Nu au stat mult la semnat și au pornit toți trei spre o zona bună de decolare. ÎI așteaptă, probabil cel mai spectaculos Turn Point. Este vorba de Turn Point 9 – Mont Blanc. 

Cel care a condus plutonul până la Mont Blanc a fost Maxime Pinot. Maurer a fost imediat în spatele lui, urmat la câțiva kilometri de celălalt francez Benoît Outters. Pentru Maurer, flancat de cei doi concurenți din Franța, nu a fost o zi ușoară. Întrebat dacă a avut un zbor plăcut, elvețianul a răspuns ferm “Nu!”.

După zboruri spectaculoase peste 3000 de metri, spre finalul zilei, liderii au coborât în valea Ronului. Planul este să înnopteze acolo și în dimineață zilei 8 să se miște repede spre o zona bună de decolare. 

Clasamentul primilor cinci piloți,  la sfârșitul zilei a șaptea este următorul:

  1. Cristian Maurer
  2. Maxime Pinot
  3. Benoit Outters
  4. Simon Oberrauner
  5. Patrik Von Kanel

Primii trei sunt acolo, în 10 kilometri. S-ar putea să vedem o lupta strânsă până în ultima zi.  Dar, mă repet, vremea decide în Red Bull X-Alps.

Vezi cum a fost cea de-a șasea zi de Red Bull X-Alps, aici.

Scris de: Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine