Acțiune de ecologizare în Padiș

Paradisul carstului din România are nevoie de noi! O acțiune de igienizare prin voluntariat în zone accidentate din Padiș se va desfășura în acest weekend. Inițiativa aparține CAR Cluj, alături de Administrația Parcului Natural Apuseni. Pe lângă igienizare, activitățile au rol de conștientizare și sensibilizare asupra tristei realități a gunoaielor din Apuseni.

Acțiunea va fi coordonată de membri CAR și rangeri APNA. Vor di formate două grupe de lucru: una va face o drumeție pentru explorare și igienizare pe Valea Răchita, iar a doua echipă va face o intervenție statică în aven folosind echipamentul tehnic, o bună oportunitate pentru inițierea în coardă sau de a învăta noi tehnici.

Pentru voluntari, nu sunt necesare cunoștințe prealabile de tehnică de coardă. Se va oferi instructajul necesar, coborârea cât și elevarea voluntarilor din aven fiind controlată de responsabilul tehnic. Echipamentul tehnic aferent coborârii în aven, dar și cel de protecție, mănuși și salopete pentru speologie, va fi pus la dispoziție de către organizatori.

Program:


Vineri: ora 18:00: montare corturi și acomodare, microrecital folk cântece de munte;
Sâmbătă: ședința tehnică, instructaj, împărțirea pe echipe, acțiune în aven și prin doline, degustarea unui gulaș la ceaun preparat tradițional, urmată de o seară de folk la un foc de tabără cu Adriana Andreica și Raul Bochiș;
Duminică: ședinta tehnică, instructaj, împărțirea pe echipe, acțiune în aven și prin doline, urmată de sesiuni foto/video, debarasarea taberei de bază, curățenie și schimb de impresii.

Scris de: Bianca Șomlea

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine