Chrigel Maurer a câștigat Red Bull X-Alps pentru a șaptea oară!

Elvețianul Chrigel Maurer este cu siguranță în al șaptelea cer, după ce a câștigat ediția Red Bull X-Alps din acest an. Este pentru a șaptea oară pe locul 1, un record care va fi greu de egalat. În vârstă de 38 de ani, sportivul a aterizat pe lacul de la Zell am See, Austria, în 28 iunie, la ora locală 18:00, într-un timp de 8 zile, 6 ore și 30 de minute și cu un avans de 130 km față de următorul pilot care a terminat cursa.

Pe locul doi se află un alt elvețian: Patrick von Känel care a aterizat spectaculos marți, 29 iunie, la ora locală 13:37:30. O cursă terminată în 9 zile, 2 ore, 18 minute și 25 de secunde. La doar 11 minute distanță, a sosit și austriacul Simon Oberrauner, clasat pe locul 3.

Pe locul 4 se clasează francezul Maxime Pinot. Sportivul în vârstă de 33 ani de ani finalizat traseul în 9 zile și 3 ore.

Toma Coconea, românul care a reușit performanța de a fi singurul sportiv din lume care a participat la toate edițiile Red Bull X-Alps, continuă cursa. Cu 566 km alergați în ultimele 10 zile, el se află momentan pe locul 13 și se luptă să ajungă cât mai repede la linia de finish, în ciuda vremii ploioase. Sportivul român se bucură de suportul echipei sale și al lui Tibi Ușeriu care a venit luni la Red Bull X-Alps, în cea de-a noua zi de competiție, pentru a-l susține.

Scris de: Bianca Șomlea