Avancronica de Marți

 Săptămâna această a început cu multe ploi dar soarele se anunță spre sfârșitul ei așa că sper să ne vedem cât mai mulți pe cărări, în păduri sau pe crește. 

Începând cu dată de 21.07, adică de mâine, până pe 25, în Padiș avem Grand Prix România. Un eveniment nou care se desfășoară pe 5 zile și înglobează 4 sporturi – Turism Sportiv, Orientare, Alergare Montană și Radio Orientare. După cum spun organizatorii: “1,2,3,4,5 Zile – Sport – Natură – Sănătate – Voie Bună și Prietenie.

Evenimentul este organizat de către Federația Română de Turism Sportiv, Club Ecosport în colaborare cu  Parcul Natural Apuseni, Inspectoratul de Jandarmerie Județean Bihor, Asociația Internațională a Polițiștilor – I.P.A. Bihor, Ștafeta Munților, Federația Română de Orientare, Federația Română de Radioamatorism, Sport O’Runners.

Vremea se arată bună spre sfârșitul săptămânii așa că Padișul este o varianta perfectă pentru practicarea sporturilor mai sus menționate. Și dacă există și puțină competiție, cu atât mai bine. Pentru  mai multe informații puteți accesa: forest-run.ro/.

Pe 25 iulie avem, lângă Cluj-Napoca, un eveniment sportiv ajuns la a 14-a ediție – Traversarea Tarniței. Evenimentul constă în parcurgerea în înot a traseului format pe lungimea lacului. Traseul are o lungime de 6,5 km, asta dacă nu mai pui tu câțiva metri în plus….

Este unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de acest gen din țară, numărul participanților crescând de la an la an. Prima ediţie a traversării Tarniţei, a avut loc în dată de 28 iulie 2007, şi a adunat la start 14 înotători, care au terminat cu brio cei 6,5 km ai traseului. 

Să vedem în acest an câți ambițioși atleți se înscriu la acest eveniment. Organizatorii  sunt Clubul Orca din Cluj-Napoca. Acest club este prima asociație de înot amator din orașul nostru. Din 2015 se afiliază la Federația Română de Triatlon. Organizatori de evenimente sportive complexe, practicanți ai sporturilor outdoor, membrii Clubului Orca sunt promotorii unui mod sănătos de viață. Așa că, dacă vrei să vezi un spectacol sportiv într-o zona de o frumusețe deosebită, haide sâmbătă să urmărești Traversarea Tarniței. Pentru program și mai multe informații poți accesa club-orcă.ro/concurs-tarnița

Eu va urez o săptămâna așa cum o doriți și nu uitați! Mâine, 21 iulie, de la ora 20.00, avem Outdoor Live – probabil cea mai live emisiune de outdoor cu oameni din outdoor. Mâine, invitații mei sunt Toma Cococnea și partenerul său  la X-Alps Adrian Pochiu.

Scris de: Vasile Cipcigan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *