Antrenamente gratuite de canoe pe un lac din Cluj-Napoca în memoria lui Ivan Patzaichin

Antrenamente gratuite de canoe pentru toți cei interesați vor avea loc luni pe lacul Gheorgheni din Cluj-Napoca, în memoria lui Ivan Patzaichin. Invitat special va fi Alexandru Bologa, sportivul paralimpic clujean, medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo din august.

Reprezentanții Asociației Caiac SMile au modificat programul antrenamentelor din cadrul proiectului „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret”, după decesul marelui canotor Ivan Patzaichin.

Astfel, luni, caiacele vor fi înlocuite cu canoe, iar cei interesați vor fi inițiați în tainele acestui sport. Vor putea participa atât beneficiarii proiectului, cât și oricine trece pe lângă debarcader, începând cu ora 12,00 (caiace)-13.30 (canoe), până la ora 15.00.

La ora 13.30, pe lacul Gheorgheni din Iulius Parc, sportivul Ionuț Stancovici, inițiatorul proiectului, va ține, alături de invitații săi un moment de reculegere și le va vorbi tinerilor cu dizabilități sau de la case de copii despre marele campion român. Apoi, se va da startul antrenamentelor, în canoe, alături de Alexandru Bologa.

Proiectul „Caiacul, o cultură sportivă inovativă pentru tineret” este organizat de Asociaţia Club Sportiv Caiac SMile, cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Cluj-Napoca, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj și Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca.

Caiac SMile este o asociație non-profit înființată în anul 2018 cu scopul de a  promova sportul şi un mod de viaţă sănătos și echilibrat. Asociația oferă posibilitatea de a practica activități sportive precum caiac, gimnastică și schi persoanelor cu nevoi speciale, copiilor proveniți din medii defavorizate, copiilor instituționalizați și persoanelor cu dizabilități.

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, a decedat duminică la vârsta de 71 de ani. Sportivul avea probleme de sănătate care în ultima perioadă s-au agravat. 

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Caiac SMile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *