Incendiile de vegetație fac prăpăd în România: 650 de hectare de miriști au ars într-o singură zi

Incendiile de vegetație sunt tot mai frecvente în România. Miercuri, pompierii din țară au intervenit pentru stingerea a 111 incendii, dintre care 73 au fost arderi necontrolate de miriști, vegetație uscată și gunoi.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), pompierii au intervenit miercuri pentru stingerea a 111 incendii. 73 dintre acestea au fost arderi necontrolate, care au afectat 650 de hectare de teren.

Cel mai mare incendiu de acest gen a fost înregistrat miercuri în județul Mehedinți, unde pompierii au acționat pentru lichidarea focarelor care au cuprins vegetația uscată și mărăcinișul pe aproximativ 260 de hectare.

În sprijinul echipajelor din cadrul ISU Mehedinți au acționat mașini de stingere din județele Timiș și Caraș-Severin.

Incendiul s-a produs între centura ocolitoare a municipiul Drobeta Turnu Severin și localitatea Halânga, fiind afectate patru case nelocuite, trei anexe, 15 stupi de albine și o plantație de aluni de pădure, în suprafață de 3.000 de metri pătrați. Totodată, pe timpul operațiunilor de stingere, o persoană cu handicap locomotor, un bărbat de 25 ani, a fost evacuată.

„Propagarea incendiului a fost favorizată de intensificările vântului, intervenția fiind încheiată după mai bine de nouă ore de luptă cu flăcările”, a anunțat IGSU.

Scris de: Călin Pop

Foto: ISU Mehedinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *