„Autostrada” animalelor în Parcul Național Piatra Craiului

Urși, cerbi, vulpi sau mistreți sunt doar o parte dintre animalele suprinse, în această vară, de o cameră de supraveghere instalată în Parcul Național Piatra Craiului din județele Brașov și Argeș.

Administratorii Parcului Național Piatra Craiului au postat pe Facebook imagini cu animale și păsări suprinse de una dintre camerele de supraveghere montate în pădure.

„Ce a mai văzut una din camerele cu senzor vara asta…”, este mesajul care însoțește filmul.

În imagini se văd păsări, dar și urși, cerbi, mistreți sau vulpi care trec prin fața camerei de-a lungul verii.

„Cam aglomerat pe autostrada animalelor. Frumoase cadre”, „Este minunat să vezi vietățile pădurii în mediul lor natural” sau „Telegenice animale”, sunt doar câteva din sutele de comentarii ale internauților.

Parcul Național Piatra Craiului este unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor –Romsilva.

Acesta are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, peste 6.000 de hectare fiind protejate.

În parc există 11 trasee de cicloturism și alte 42 de trasee turistice marcate.

Parcul adăpostește o multitudine de specii de animale. Au fost identificate 112 de specii de păsări. Printre acestea se numără șorecarul comun, uliul porumbar, uliul păsărar, șoimul rândunelelor, şoimul călător, vânturelul roşu, bufniţa, huhurezul mare, fluturaşul de stâncă, mierla de piatră, piţigoiul de brădet, piţigoiul de munte, ciocănitoarea neagră. În zonă există și câteva specii de interes cinegetic: cocoşul de munte, ierunca, iar pe văile râurilor din parc poate fi observată şi o specie rară: barza neagră.

Administratorii parcului susțin că, din cele aproximativ 100 specii de mamifere din fauna întregii țări, peste 40% trăiesc și în masivul Piatra Craiului. Au fost identificate 21 de specii de lilieci, unele dintre ele din categoria celor strict protejate.

Parcul găzduiește o populație bogată de carnivore mari: urs, lup și râs, dar și căpriori, cerbi comuni și capre negre.

Alte specii de mamifere întâlnite în aria protejată sunt porcul mistreţ, bursucul, jderul de copac, jderul de piatră, pisica sălbatică și vidra.

Scris de: Călin Pop

Foto și video: Facebook/Parcul Național Piatra Craiului

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine