Cursa de ciclism de anduranță Șugaș 24H are loc în weekend

A treia ediție a cursei de ciclism de anduranță Șugaș 24H are loc în perioada 24-25 iunie. Cursa, destinată echipelor de două persoane, se desfășoară pe un traseu de 10 kilometri.

Potrivit organizatorilor, cursa se adresează pasionaților de ciclism cărora le va lansa o provocare inedită: de câte ori pot parcurge traseul de la Sfântu Gheorghe la Șugaș Băi în decursul a 24 de ore.

Competiția este deschisă echipelor de câte două persoane. Pentru a participa, fiecare echipă trebuie să se angajeze să pedaleze cel puțin o oră de-a lungul traseului. Dincolo de această oră obligatorie, fiecare echipă poate să rămână pe traseu cât de mult dorește.

„Cei doi coechipieri merg împreună. Scrie și în regulament că la check-point nu poate să fie o diferență mai mare de 40 de secunde între ei. Sunt două izvoare, unul e la bază, iar celălalt e chiar în stațiune. O tură presupune urcarea până la izvorul de sus și întoarcerea. Ideea e cine face cele mai multe ture în 24 de ore. Noi dăm startul la ora 10.00, sâmbătă, și încheiem concursul la ora 10.00, duminică”, a explicat, pentru Ski&Outdoor Magazine, Lazar Gyula, coordonatorul competiției din partea asociației care organizează Șugaș 24H, Fitness Tribe.

25 de ture, recordul competiției

La ultima ediție din 2019 s-au înscris 26 de persoane, adică 13 echipe. Echipa de pe primul loc a parcurs 25 de ture ale traseului care are aproximativ 10 kilometri cu o diferență de nivel de circa 300 de metri.

„Am avut două ediții și s-a demonstrat că nu cei mai sportivi au câștigat. În prima ediție a câștigat o fată și un băiat, iar în a doua ediție doi băieți. Au pedalat toată noaptea, iar dimineața când s-au întors echipele care s-au odihnit nu mai aveau cum să îi ajungă. (…) E o chestie de ambiție și de rezistență”, a mai spus Lazar Gyula.

Pentru a asigura siguranța participanților, organizatorii vor pune la dispoziția concurenților spray-uri pentru urși și escortă de motociclete sau mașini.

Înscrierile se pot face până marți pe adresa https://forms.gle/8ExgCaGzdRqWzjxF6. Taxa de înscriere este de 50 de lei pe echipă.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine