Campionatul European de Mountain Bike

Pe 08 mai la Cheile Grădiștei s-a dat startul la spectacoool. Într-un areal spectaculos în perioada 08-12 mai vom avea spectacol, vom avea adrenalină, vom avea determinare, vom avea pasiune, totul pus în scenă de Federația Română de Ciclism împreună cu Uniunea Ciclistă Internațională (UCI).

Campionatul European de Mountain Bike este evenimentul anului în România  pentru cei ce iubesc ciclismul. Este pentru prima data când avem în țara noastră un Campionat European de Ciclism.

Vom avea la Cheile Grădiștei peste 400 de sportivi din 32 de țări, 13 titluri la trei discipline: Cross Country Olimpic (XCO), Cross Country Team Relay (XCR) și Cross County Short Track (XCC) pentru categoriile Elite, U23 și Juniori.

Evenimentul îi aduce la start pe cei mai puternici rideri din întreaga Europă, inclusiv pe Vlad Dascălu, care își va apăra titlul european la Cross Country Olimpic (XCO), dar și pe Ede Molnar, campion european la Cross Country Eliminator (XCE).

Sute de atleți, sute de voluntari, mii de spectatori, totul pentru un spectacol extraordinar într-o locație unică în Europa. Federația Română de Ciclism împreună cu UCI (Uniunea Ciclistă Internațională) cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, al Comitetului Olimpic Român, al Consiliului Județean Braşov şi al Auchan România s-au ocupat ca totul să fie perfect pentru un eveniment de mult așteptat de către iubitorii acetui sport.

Cea mai așteptată cursă este cea masculină de Elite XCO. Acest eveniment reunește câțiva dintre cei mai importanți sportivi de pe scena internațională, începând cu campionul european și starul local Vlad Dascălu, care îi va avea printre principalii adversari pe unii dintre cei mai în formă rideri ai momentului, precum britanicul Charlie Aldridge, care a evoluat strălucit la ultimele curse ale Cupei Mondiale, precum și pe Simon Andreassen (Danemarca), recent câștigător al unei etape din Cupa Braziliei, sau pe italienii Simone Avondetto și Luca Braidot, precum și pe elvețianul Filippo Colombo, a cărui formă s-a îmbunătățit constant în acest sezon.

La categoria Elită feminină, provocarea promite să fie deosebit de incitantă datorită prezenței unor sportive de top, inclusiv câștigătoarea multiplă și actuala campioană mondială Pauline Ferrand- Prevot din Franța și actuala campioană europeană Puck Pieterse din Olanda, precum și Mona Mitterwallner din Austria, Evie Richards din Marea Britanie și Anne Terpstra din Olanda.

„Acest eveniment de nivel înalt vine într-un moment crucial, cu mai puțîn de trei luni înainte de Jocurile Olimpice, consolidând și mai mult rolul central al ciclismului montan pe scenă sportive mondială. Prezența sportivilor de top, pregătiți să concureze în acest cadru unic, promite un spectacol și o emoție de neegalat pentru fanii ciclismului din întreaga lume. Aș dori să mulțumesc Federației Române de Ciclism și președintelui său Cătălin Sprinceană pentru angajamentul de a promova ciclismul în țară și dincolo de granițele sale. Mulțumiri speciale lui Ovidiu și Alexandru Gîrbacea de la domeniul Cheile Grădiștei, care au deschis cu generozitate ușile acestui colt fermecător de Românie pentru a găzdui evenimentul. Ospitalitatea și sprijinul lor logistic sunt esențiale pentru organizarea acestor campionate, la fel ca și sprijinul Comitetului Național Olimpic și al Agenției Române pentru Sport. În sfârșit, aș dori să recunosc valoarea inestimabilă a voluntarilor, a întregii echipe organizatoare și a tuturor susțînătorilor care, cu pasiune, vor face posibil acest eveniment extraordinar”, a declarat Enrico Della Casă, președintele Uniunii Cicliste Europene.

Ieri pe 08 mai am avut, pe o vreme în care temperatura maximă a ajuns la 12 grade, antrenamentele oficiale și primele calificări.

Azi vom avea finalele la disciplina Short Track.

Noi vom încerca să fim conectați și să vă ținem la curent cu tot ce se întâmplă la Cheile Grădiștei (mulțumim Biroului de Presă pentru tot), să ne bucurăm împreună de rezultatele sportivilor români. Mulțumim pentru fotografiile de ieri lui Traian Olinici.

Și haideți să îi aplaudăm împreună, dacă nu suntem prezenți acolo cel puțîn din fața ecranelor pe:

Elite Masculin:

Vlad Dascălu – CS Dinamo București

Ede Molnár – CS Dinamo București

Peque Roberto – Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureş

U23 Masculin:

Patrick Pescaru – Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureş

Alex Ilie – CS Dinamo București

Răzvan Grec – Kronstadt Cycling

Eduard Kubat – Velocitas

Juniori Masculin:

Dragoș Stavar – SportGuru.ro

Horea Precup – Velocitas

Theodor Pridon – CSM Mediaș

Luca Bodareu – ACS Sport Guru

Elite Feminin

Suzi Hilbert – NoMad Merida CST

Juniori Feminin

Wendy Bunea – APedalForward

Ana Balteș – Clubul Sportiv Universitar Târgu Mureş

Miruna Măda – CSM Mediaș

STAFF:

Paulo De La Fuente Pérez

Litu VZ

Cristiano Valoppi

Pavel Bădărău

Vlad Dobre

Sergiu Pascu.

Informații despre program, locație, traseu plus multe fotografii tare faine le putem găsi și pe: https://www.facebook.com/federatiadeciclism și https://www.facebook.com/events/447961950895780.

Scris de: Vasi Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine