Ghidul Drumețului pe Via Transilvanica. Director Tășuleasa Social: Suntem responsabile de siguranța drumețului

Ghidul Drumețului pe Via Transilvanica are toate informațiile necesare pentru a parcurge drumul cât mai safe posibil. „Suntem într-un fel responsabili de siguranța drumețului”, spune Anna Szekely, director executiv Tășuleasa Social la emisiunea Outdoor Live, un proiect al Ski&Outdoor Magazine.

 

Emisiunea de miercuri, 11 mai, moderată de Vasile Cipcigan, a avut ca invitate patru membre ale Tășuleasa Social, care au lucrat la realizarea Ghidului Drumețului. Acestea tocmai au încheiat ultima
ieșire de documentare a traseului.

Iulia-Alexandra Mureșan, Anna Szekely, Bianca Ioana Comșa și Kitty Bojan sunt cele patru drumețe care au luat la pas și au documentat întregul traseu Via Transilvanica. Informațiile culese de ele completează Ghidul Drumețului.

„Dacă îl iei în mână și îl citești o să ai toate informațiile necesare pentru a putea parcurge un drum de lungă distanță cât mai safe posibil, acesta este scopul Ghidului”, spune Anna Szekely.

Conform acesteia, Ghidul cuprinde recomandări, de la trasee la sfaturi practice, locuri în care să dormi sau să mănânci, dar și un ghid pentru străini, pentru cei care nu vorbesc limba română.

„O zi din viața fetelor care documentează e faină: te trezești dimineața, nu te mai doare nimic, seara mergem la culcare cu tot felul de dureri și febre mesculare, dar dimineața te trezești și parcurgi următorii 20-25 de kilometri fără probleme. Încercăm să căutăm locuri bune și de mâncat și de dormit, să fie curat, să fie safe”, mai spune Anna Szekely, care adaugă că „suntem responsabile într-un fel pentru siguranța drumețului”.

Realizatoarele ghidului au povestit aventuri, întâmplări inedite sau chiar negative din timpul documentărilor.

Ghidul Drumețului este scris în patru limbi: română, engleză, germană și maghiară. El poate fi poate descărcat sau citit pe site-ul: www.viatransilvanica.com/ghid. Ghidul cuprinde: Cuvânt înainte, Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Banatica, Terra Romana și conține descrierea fiecărei regiuni amenajate. El urmează să fie completat cu informații despre traseele din următoarele regiuni aflate în lucru: județele Alba și Hunedoara.

Via Transilvanica este drumul care pornește de la Putna, străbate Transilvania și ajunge la Drobeta Turnu-Severin, unde a intrat în țară Regele Carol.

Traseul final va avea aproximativ 1.400 de km și va putea fi parcurs pe jos în mai multe săptămâni în totalitate sau, parțial, în câteva zile.

Aici puteți urmări înregistrarea emisiunii realizate de Vasile Cipcigan:

Scris de: Călin Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.