Patric Iluț câștigă la Stara Zagora și „zboară” pe primul loc în clasamentul general World Rookie Tour

Patric Iluț, The Flying Boy, a câștigat în weekend etapa circuitului mondial de la Stara Zagora, Bulgaria, și a ajuns în fruntea clasamentului general World Rookie Tour.

A doua etapă a circuitului mondial World Rookie Tour, campionatul mondial pentru rookies, atleți sub 19 ani, a avut loc în 16 și 17 iulie în Stara Zagora, Bulgaria

La aceasta etapă au participat 53 de atleți din întreagă lume, printre care și băimăreanul Patric Iluț, de 13 ani.

După două runde de calificări, desfășurate în skateparkul proaspăt inaugurat din Stara Zagora, primii 6 clasați din fiecare grupă- groms, rookies și fete- s-au calificat în finale.

În finală, atleții au dat tot ce au mai bun, încercând să dea linia perfectă, linia care să le asigure un loc pe podium. Locul pe podium înseamnă, pe lângă punctele în ierarhia mondială, și calificarea în finala circuitului mondial World Rookie Tour, finală ce va avea loc în Innsbruck, la sfârșitul lunii septembrie.

Patric a reușit, din nou, să obțină locul 1 la groms, dar și titlul de câștigător absolut al etapei, el obținând cel mai bun scor din concurs.

Este a doua reușită din acest sezon a lui Patric în circuitul mondial, cee ace l-a propulsat pe primul loc în clasamentul mondial World Rookie Tour.

Până în prezent, în acest sezon, Patric are două medalii de aur și titlul de câștigător absolut a două etape de World Rookie Tour, medalie de aur și medalie de argint în circuitul mondial Best Foot Forward.

„Felicit toți participanții și organizatorii. A fost cel mai ridicat nivel de contest din ultima vreme! Mă bucur să văd copii care se dau la așa un nivel. A fost o onoare să concurez cu ei. Cu atât mai mare bucuria de a câștiga etapă din Bulgaria. Titlul mă onorează și mă pompează pentru etapele viitoare! Sper doar ca muncă mea să nu fie în zadar, având în vedere că în acest moment în România nu există o Federație de Skateboarding… , asta însemnând că nu voi putea participa la Olimpiada de Tineret de anul viitor sau va trebui să o fac pentru o altă națiune”, a declarat Patric Iluț.

Primii 20 de sportivi din clasamentul mondial sunt automat calificați la Jocurile Olimpice de Tineret de la Maribor din 2023.

Următoarea etapă este programată la Budapesta la începutul lunii august.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine