Salvamontiști din România, la Conferința europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi

O delegație formată din 28 de salvamontiști din România participă în perioada 14-17 aprilie în Italia la Conferința europeană a salvatorilor pe pârtiile de schi.

Potrivit Salvamont România, din delegație fac parte 28 salvatori montani din Argeș, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Poiana Brașov, Zărnești, alături de Ciprian Zamfirescu, Manager de Inovare și Transformare Digitală la Vodafone, partenerul de tehnologie al Salvamont.

Conferința are loc în perioada 14-17 aprilie 2023 în stațiunea montană Pontedilegno Tonale din Italia.

Evenimentul este organizat de Federația Internațională a Patrulelor de Schi (FIPS) care reunește 33 de țări membre și membri asociați din întreaga lume și în care Salvamont România este membru cu drepturi depline.

În cadrul congresului, salvamontiștii români vor face schimburi de experiență cu alți salvatori montani, cu alte asociații naționale de salvare montană și pe pârtii de schi sau institute de cercetare în acest domeniu.

Pe lângă intervențiile și demonstrațiile practice din fiecare zi, delegația României va prezenta un material privind analiza ocupațională a profesiei de salvator montan, soluțiile de salvare montantă bazate pe drone, precum și informații despre Centrul Național de Analiză Date, proiect unic la nivel european.

„România este apreciată de către organizații similare Salvamont din alte țări pentru cadrul legislativ foarte bun și cuprinzător în ceea ce privește desfășurarea activității de salvare montană și pentru soluția de desfășurare a activității în structură mixtă (angajați și voluntari), pentru sistemul de formare profesională, precum și ca prima țară din Uniunea Europeană care a reușit reglementarea aceste profesii”, arată Salvamont România.

Salvamont România este membră în cele trei mari organizații de salvare: Comitetul Internațional de Salvare montană CISA IKAR , F.I.P.S. – Federația Internațională a Patrulelor de Schi și IEDO – Organizația internaționala a salvatorilor cu drone.

Scris de: Călin Pop

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine