Ivan Patzaichin, legendarul campion canoist, a murit la 71 de ani

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, a decedat la vârsta de 71 de ani. Sportivul suferea de probleme de sănătate care în ultima perioadă s-au agravat. 

E legendă… un CampiOM s-a transformat în stea. Ivan Patzaichin a plecat dintre noi.

Povestea sa e povestea succesului, a bunului simț și al caracterului. E povestea unui fiu al Deltei care a dat înapoi înzecit și a inspirat oamenii să trăiască frumos. Dincolo de medaliile strălucitoare, 7 olimpice ( 4 de aur), cele 21 mondiale (9 de aur), a fost un OM dăruit și generos.

Drum lin, Ivan! Veșnic în inimile noastre! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să îl ierte și să odihnească!, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina de Facebook.

Ivan Patzaichin a fost prezent la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a cucerit nu mai puțin de șapte medalii olimpice, patru de aur și trei de argint. A participat la 11 ediții ale campionatelor mondiale, cucerind 22 de medalii dintre care opt de aur. În probele de canoe dublu i-a avut coechipieri pe Serghei Covaliov, Petre Capusta și Toma Simionov.

Scris de: Bianca Șomlea

sursa foto: digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *