Detector subacvatic cu inteligență artificială, în dotarea Salvamont Gorj

Un detector subacvatic de victime cu inteligență artificială a intrat în dotarea Serviciului Public Județean Salvamont Gorj.

Detector subacvatic cu inteligență artificială Salvamont Gorj

Potrivit Salvamont România, în dotarea salvatorilor montani din Gorj a intrat unul dintre cele mai performante detectoare subacvatice din lume.

„Aparatul, foarte mic, compact, ușor de utilizat și intuitiv se bazează pe înaltă tehnologie și Inteligență artificială, fiind recunoscut ca vârf de gamă în sectorul său de activitate. Este un echipament revoluționar în domeniu, folosește un sistem de tip sonar digital pentru a scana în doar câteva secunde zona de căutare pe o rază de 50 m sub apă. Continuând tradiția utilizării inteligenței artificiale, algoritmii de detecție sunt antrenați pentru a face diferența între oameni și alte obiecte aflate în apă, marcând poziția exactă a persoanei pierdute, astfel acoperind o suprafață de peste 8000 m2 într-o singură operare”, a transmis Salvamont România.

Aparatul a fost achiziționat cu fonduri asigurate de Consiliul Județean Gorj și cu sprijinul Vodafone Romania. Acesta va asigura intervenții mult mai facile, mai puțin costisitoare și cu mult mai puține riscuri pentru salvatorii subacvatici.

Detectorul subacvatic de victime și alte echipamente specifice salvării acvatice vor fi prezentate în cadrul exercițiului „Aquares 2023”. Este vorba de primul stagiu de pregătire profesională pentru salvatorii din cadrul echipelor Salvamont – Salvaspeo. Acesta va avea loc în perioada 17-20 iulie, în judetul Gorj. În 18 iulie , exercițiul se va organiza cu public, programul evenimentului urmând să fie anunțat în curând.

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine