Constantin Popovici a câștigat circuitul mondial Red Bull Cliff Diving

Constantin Popovici a câștigat circuitul mondial Red Bull Cliff Diving, după ce a obținut victoria în etapa finală din Noua Zeelandă.

Românul a câștigat în weekend etapa finală din sezonul 2023 a circuitului mondial Red Bull Cliff Diving (sărituri în apă de la 27 metri), din Noua Zeelandă, și, totodată, a ocupat locul întâi în clasamentul general.

La Auckland, Constantin Popovici s-a impus cu un total de 413.90 puncte, fiind urmat îndeaproape de un alt sportiv român: Cătălin Preda – 411.65 puncte. Poziția a treia i-a revenit spaniolului Carlos Gimeno – 404.15 puncte.

În clasamentul final pe 2023, Constantin Popovici s-a clasat pe prima poziție, cu un total de 1.032 puncte. Cătălin Preda s-a clasat pe locul 4, cu 703 puncte, a anunțat Federația Română de Natație și Pentatlon Modern (FRNPM).

La mijlocul lunii februarie, Constantin Popovici și Cătălin Preda se vor afla la Doha, la Campionatele Mondiale de natație. Constantin Popovici va fi prezent în concursurile de diving (sărituri în apă de la platforma de 10 m) și de high-diving, în timp ce Cătălin va concura în întrecerea de high-diving.

În 2023, cei doi au cucerit medaliile de aur, respectiv de argint, la Campionatul Mondial de la Fukuoka (Japonia).

Scris de: Călin Pop

Foto: Facebook/FRNPM 

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine