Campionatul European de Mountain Bike – Ziua 2

9 mai a fost ziua cu primele medalii. La Cheile Grădiștei spectacolul a fost total. Chiar dacă am avut parte de o vreme rece, cu ploaie și ceață, sportivii și publicul au dus pulsul la intensitate maximă.

S-au disputat primele tiluri de campioni europeni, la disciplina Short Track XCC.La categoria ELITE, surprizele nu au fost foarte mari – favorita din cursa fetelor, franceza Pauline Prevot, a ajuns la finiș cu 11 secunde înainte de singura ciclistă cu șanse să-i conteste supremația, olandeza Puck Pieterse, iar danezul Simon Andreassen a câștigat confortabil, cu 38 de secunde, în fața germanului Julian Schelb.

Între românii care au concurat vineri, cea mai bine plasată a fost junioarea Iana Balteș, care a terminat pe locul 23, cu un gap de 02:54 față de câștigătoarea Maruša Tereza Šerkezi, din Slovenia.
Cel mai bine clasat sportiv român, din această zi, a fost Iana Balteș, locul 23.


La final, rezultatele zilei cu numărul 2 al acestui eveniment memorabil, organizat cu sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, al Comitetul Olimpic și Sportiv Român, al Auchan România și al Domeniului Cheile Grădiștei și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov, au arătat după cum urmează:

UEC MTB – JUNIOARE, Short Track XCC
1 ŠERKEZI Maruša Tereza, SLOVENIA, 00:21:44
2 LIEHNER Lara, ELVEȚIA, 00:22:08
3 BRUCHNER Regina, UNGARIA, 00:22:24

UEC MTB – JUNIORI, Short Track XCC
1 SOMMER Sven, ELVEȚIA, 00:22:33
2 ALDER Micha, ELVEȚIA, 00:22:34
3 LAFORCE Aksel, NORVEGIA, 00:22:35

UEC MTB – ELITE+U23 FEMININ, Short track XCC
1 FERRAND PREVOT Pauline, FRANȚA, 00:24:49
2 PIETERSE Puck, ȚĂRILE DE JOS, 00:25:00
3 KOLLER Nicole, ELVEȚIA, 00:25:31

UEC MTB – U23 FEMEI, Short track XCC F
1 BÖHM Kira, GERMANIA, 00:25:48
2 MACLEAN-HOWELL Ella, MAREA BRITANIE, 00:26:02
3 HAHN Carla, GERMANIA, 00:26:27

UEC MTB – ELITE+U23 MASCULIN, Short Track XCC
1 ANDREASSEN Simon, DANEMARCA, 00:23:47
2 SCHELB Julian, GERMANIA, 00:24:25
3 BRAIDOT Luca, ITALIA, 00:24:25

UEC MTB – U23 MASCULIN, Short Track XCC
1 BLACKMORE Peter Joseph, MAREA BRITANIE, 00:24:45
2 LILLO Dario, ELVEȚIA, 00:24:53
3 HUDYMA Oleksandr, UCRAINA, 00:24:56

Mulțumim tare mult Biroului de Presă, fotografilor Traian Olinici și Tibi Hila și as dori sa închei cu un mic text – ghid, pus la dispoziție de către organizatori:

CUM AJUNG?
Cu bicicleta. Ce este mai frumos la o competiție ciclistă decât să vezi pe marginea traseului pasionați care au venit la eveniment cu bicicleta?! Urcarea spre Cheile Grădiștei este foarte frumoasă, se face în întregime pe asfalt, așa că puteți veni atât cu MTB, cât și cu bicicletă de șosea.
Cu autobuz. Între Brașov și Moeciu sunt curse regulate de autobuz, după programul pe care îl găsiți aici: https://www.autogari.ro/Transport/Brasov-MoeciudeJos.
Drumul durează aproximativ 45 de minute, dar să țineți cont că din Moeciu până la Fundata mai sunt 7-8 km, pe care puteți să-i faceți pe jos sau cu taxi (relații la 0756258597).
Cu mașina. Dacă alegeți să urcați la Cheile Grădiștei cu mașina, trebuie să știți că veți plăti taxa clasică de acces în complex, de 20 de lei pentru întreaga zi, așa că vă recomandăm să veniți în formație completă de 5, să fie mai profitabil și pentru voi și pentru economia parcărilor din complex. La Fundata sunt 1150 de locuri de parcare, iar în cazul în care acestea se vor ocupa, va fi activată o parcare de 300 de locuri între Cheile Grădiștei Moeciu și Cheile Grădiștei Fundata și un microbuz va transborda pasagerii.
CE MĂNÂNC? La Cheile Grădiștei aveți la dispoziție trei restaurante – unul la Moeciu și două la Fundata. Restaurantul a la carte din Fundata va avea disponibilitate, cel mai probabil, doar la terasă (150 de locuri), dar cel de-al doilea restaurant, care va fi cu autoservire, dispune de 400 de locuri, inclusiv la terasă. Gazdele de la Cheile Grădiștei vor organiza o zonă de food-court cu minuturi lângă zona de start-finiș, iar Auchan va activa câteva stații de unde se vor putea cumpăra ronțăieli.
UNDE STAU? Din păcate la Cheile Grădiștei nu mai sunt locuri de cazare, dar în zonă sunt multe pensiuni și hoteluri care vă pot acomoda. Cei care doresc să combine ciclismul cu turismul, pot opta pentru cazări în Bran, Râșnov sau chiar Brașov.

Vasile Cipcigan

Ski&Outdoor Magazine este un proiect independent, care nu aparține niciunui trust și care se finanțează doar prin eforturi proprii, iar spațiile de publicitate sunt limitate.

Dacă îți place proiectul nostru și împărtășești aceleași valori, poți contribui și tu.

Susțin Ski&Outdoor Magazine